Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-18 12:33:20 +0200 Το ξεστόλισμα του δέντρου είναι συχνά μία ευκαιρία. Ευκαιρία για συζήτηση και σύνδεση. Κάνουμε το ξεστόλισμα του δέντρου μία πιο ευχάριστη διαδικασία

Κάνουμε το ξεστόλισμα του δέντρου μία πιο ευχάριστη διαδικασία

Κάνουμε το ξεστόλισμα του δέντρου μία πιο ευχάριστη διαδικασία 470 900
Ξεστολίζοντας όμως το δέντρο, η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Όταν ήμασταν μικροί γινόταν εν μία νυκτί. Κοιμόμασταν ένα βράδυ και το πρωί όλα ήταν πίσω στη θέση τους.

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μία τεράστια γιορτή. Συζητάμε από πριν πότε θα γίνει. Το “βάζουμε στο πρόγραμμα’’ και συχνά συνοδεύεται από τραγούδια, κάλαντα, σοκολάτες και πολλά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Όλοι μαζεύονται γύρω από το δέντρο και θέλουν να βάλουν κι εκείνοι το λιθαράκι τους στην εορταστική διακόσμηση. 

 

Ξεστολίζοντας όμως το δέντρο, η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Όταν ήμασταν μικροί γινόταν εν μία νυκτί. Κοιμόμασταν ένα βράδυ και το πρωί όλα ήταν πίσω στη θέση τους. Λες και υπήρχαν μυστικοί καλικάντζαροι που έκρυβαν τα στολίδια πίσω στην αποθήκη. Μεγαλώνοντας βέβαια η αλήθεια βγήκε στο φως. Τώρα ξέρουμε όλοι. 

 

Οι καλικάντζαροι είμαστε εμείς. Και είμαστε μόνοι. Ξεστολίζουμε συνήθως γρήγορα και κάπως απογοητευμένα που τελείωσαν οι γιορτές και το Πάσχα μοιάζει μακρινό. Θα μπορούσαν όμως φέτος τα πράγματα να είναι διαφορετικά για εμάς. Θα μπορούσαμε φέτος να μοιραστούμε την απογοήτευση μας που οι γιορτές τελείωσαν, ξεστολίζοντας παρέα με τα παιδιά και παίζοντας παιχνίδια. 

 

Το ξεστόλισμα μπορεί να γίνει η αφορμή για: 

  • απλά μαθήματα αριθμητικής μετρώντας αντικείμενα και στολίδια.
  • αναφορά στα διαφορετικά χρώματα και σχήματα. 
  • ιστορίες σχετικές με τις παραδόσεις και τα παραμύθια των γιορτών. 
  • αναφορά στα συναισθήματα του αποχωρισμού και πως να τα διαχειριζόμαστε.
  • κατανόηση των παιδιων για τη διαφορά στα υλικά, πχ το γυαλί είναι πιο βαρύ και σπάει πιο εύκολα από το πλαστικό. 
  • αναφορά στα Χριστούγεννα παλαιότερων ετών και στις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε σαν οικογένεια. 

 

Είναι συχνά πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο, να ξεστολίζουμε μόνοι μας αλλα αυτή τη χρονιά όλα είναι διαφορετικά. Μήπως να είναι και αυτό; 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας