Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-03 13:51:52 +0200 Μπορούν τα μωρά να μαντέψουν τι σκεφτόμαστε; Σύμφωνα με τους ερευνητές ναι! Ξέρω τι σκέφτεσαι!

Ξέρω τι σκέφτεσαι!

Ξέρω τι σκέφτεσαι! 470 900
Μπορούν τα μωρά να μαντέψουν τι σκεφτόμαστε; Σύμφωνα με τους ερευνητές ναι!
Πρόσεχε τι σκέφτεσαι όταν κρατάς το μωρό αγκαλιά! Σύμφωνα με νέα έρευνα τα μωρά έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τι σκεφτόμαστε.

Τα μωρά ηλικίας μέχρι και 1,5 ετών μπορούν να μαντέψουν τι σκεφτόμαστε. Η επικεφαλής της έρευνας Clark Barrett αναφέρει «Ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται την ψυχική κατάσταση του διπλανού του: τα συναισθήματά του, τις επιθυμίες του και στην προκειμένη περίπτωση τις γνώσεις του. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ως προς τη μετάδοση του πολιτισμικού πλούτου και την κοινωνική μάθηση».

Η έρευνα έγινε σε παιδιά ηλικίας από 19 μηνών μέχρι 5 ετών και στηρίχθηκε σ ένα κλασσικό πείραμα. Κάποιος έμπαινε σε ένα δωμάτιο και έκρυβε ένα αντικείμενο. Εν συνέχεια, ένα δεύτερο άτομο έμπαινε στο ίδιο δωμάτιο έχοντας όμως στην τσέπη του το μαχαίρι. Τέλος το πρώτο άτομο ξαναμπαίνει στο δωματίο και οι ερευνητές ρωτούσαν το παιδί «που νομίζεις ότι θα κοιτάξει ο κύριος για το μαχαίρι". Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα παιδιά έστρεφαν το βλέμμα τους στην κρυψώνα που ήταν το μαχαίρι.

Πηγή: thebump.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας