Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-01 15:59:07 +0300 Νοστιμιά στο φαγητό του μωρού μας με μυρωδικά Tips για να προσθέσεις γεύση και μυρωδικά στο βρεφικό φαγητό

Tips για να προσθέσεις γεύση και μυρωδικά στο βρεφικό φαγητό

Tips για να προσθέσεις γεύση και μυρωδικά στο βρεφικό φαγητό 470 900
Το μωρό βιώνει καλύτερο το φαγητό του

Στην ηλικία των 6 μηνών που ξεκινάει ο απογαλακτισμός και το μωρό μας ξεκινάει το ταξίδι γνωριμίας της στερεάς τροφής, η νεφρική του λειτουργία δεν είναι ακόμα πλήρως ανεπτυγμένη. Δεν πρέπει λοιπόν να μας κάνει εντύπωση που ο παιδίατρος απαγορεύει τη χρήση άλατος στην παρασκευή των πρώτων του γευμάτων.

Αν και τα μωρά δεν έχουν προηγούμενη μνήμη γεύσης για να βιώσουν το φαγητό που τους προσφέρουμε ως άνοστο, υπάρχει τρόπος να ενισχύσουμε τη φυσική  του γεύση με την χρήση φρέσκων μυρωδικών και καρυκευμάτων.

Ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο βασιλικός, ο δυόσμος αλλά και η κανέλλα, η βανίλια, το μοσχοκάρυδο και το κύμινο προσθέτουν γεύση και ποικιλία στο φαγητό χωρίς να είναι αναγκαία η χρήση άλατος ή ζάχαρης.

 

 

Η γνωριμία του μωρού μας με πλήθος γεύσεων και οσμών μέσω των μυρωδικών οδηγεί σε πλήθος πλεονεκτημάτων για την υγεία του.

  • Εκπαιδεύει το μωρό να απολαμβάνει υγιεινές γεύσεις και θέτει τα θεμέλια για υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
  • Εκπαιδεύει το μωρό να περιμένει την ποικιλία στο φαγητό. Προσφέροντας μια σκέτη πολτοποιημένη μπανάνα την μία μέρα και πολτοποιημένη μπανάνα με μοσχοκάρυδο την επόμενη έχει σημαντική επίδραση στον αναπτυσσόμενο ουρανίσκο του.
  • Τα φρέσκα μυρωδικά είναι πλούσια με βιταμίνες και μέταλλα .
  • Τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα δίνουν καταπληκτική γεύση στα φαγητά.
  • Το να προσθέτεις μυρωδικά και καρυκεύματα σε συνταγές παράγει ένα δημιουργικό, γεμάτο φαντασία και χαρούμενο περιβάλλον σίτισης.

Απλές συμβουλές για να προσθέσεις γεύση στο βρεφικό φαγητό:

Ξεκίνα απλά. Αν στο μωρό σου αρέσει το πολτοποιημένο μήλο, πρόσθεσε λίγη κανέλλα.

Ξεκίνα με μικρές ποσότητες. Ελάχιστος μαϊντανός μπορεί να δώσει νοστιμιά στην κοτόσουπα.

 

 

Προετοίμασε σωστά τα φρέσκα φυλλώδη αρωματικά. Πολτοποίησε καλά τα φρέσκα μυρωδικά, καθώς τα φύλλα τους μπορεί να αποτελέσουν αιτία πνιγμού.

Ακολούθησε τον κανόνα αναμονής 3 με 5 ημερών κάθε φορά που εισάγεις  κάτι νέο στη διατροφή του μωρού σου. Τα περισσότερα αρωματικά και καρυκεύματα δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά όπως και για κάθε τρόφιμο καλό είναι να περιμένεις να δεις αν το μωρό έχει κάποια ευαισθησία σε ό,τι του προσφέρεις.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας