Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 13:22:55 +0200 Πρόκειται για το κοκκίνισμα της περιοχής στο κεφαλάκι του μωρού. Νινίδα τέλος!

Νινίδα τέλος!

Νινίδα τέλος! 470 900
Πρόκειται για το κοκκίνισμα της περιοχής στο κεφαλάκι του μωρού.

Τι είναι η νινίδα;
Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο που εμφανίζεται στο κεφαλάκι των βρεφών, το οποίο οπτικά μοιάζει με λέπια και οφείλεται στην υπερβολική και ανεξέλεγκτη παραγωγή σμήγματος.
Εκτός από το κεφαλάκι, η νινίδα επίσης μπορεί να εμφανιστεί στα φρύδια και πίσω από τα αυτιά.
Προσοχή!
Εάν παρατηρήσουμε ότι η νινίδα επεκτείνεται και στο πρόσωπο ή στην περιοχή της πάνας, απευθυνόμαστε στον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί μας, αφού πιθανότατα να πρόκειται για τη λεγόμενη «σμηγματορροική δερματίτιδα».
Πώς αντιμετωπίζουμε τη νινίδα
-Παλιά επικρατούσε η άποψη ότι το λούσιμο επιδεινώνει τη νινίδα, πλέον όμως είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για παρωχημένη άποψη και πως το συχνό λούσιμο είναι η πρώτη λύση για την αποκατάσταση της φυσιολογικής εικόνας στο βρεφικό δερματάκι.
-Δεν παραλείπουμε το μαλακό βούρτσισμα μετά από κάθε λούσιμο, που θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην απομάκρυνση της νινίδας!
-Χρησιμοποιούμε ένα μαλακτικό λάδι που βελτιώνει την ατελή λειτουργία της βρεφικής επιδερμίδας, μαλακώνει και απομακρύνει τη νινίδα, έχει αντιερεθιστική και αντισηπτική δράση και σέβεται τη φυσιολογία του βρεφικού δέρματος. Απλώνουμε το λαδάκι με ελαφρύ μασάζ στα σημεία που έχει εμφανιστεί η νινίδα, αφήνετε για 30-60 λεπτά και μετά λούζουμε το μωρό μας με ένα απαλό σαμπουάν ειδικό για τις ανάγκες και την ηλικία του. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας