Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-19 13:04:16 +0200 Η λίστα με όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που θα κάνουν το 2024 μια διαφορετική χρονιά Αυτή τη νέα χρονιά θα κάνουμε πολλά πράγματα διαφορετικά

Αυτή τη νέα χρονιά θα κάνουμε πολλά πράγματα διαφορετικά

Αυτή τη νέα χρονιά θα κάνουμε πολλά πράγματα διαφορετικά 470 900
Η λίστα με όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που θα κάνουν το 2024 μια διαφορετική χρονιά

Το 2023 ήταν ακόμη μία δύσκολη χρονιά για τους περισσότερους από εμάς. 'Ηταν όμως και η πρώτη μετα-πανδημική χρονιά που νιώσαμε επιτέλους λίγο περσσότερο ελεύθεροι. 

Πάμε για το 2024 θέτοντας στόχους και συνήθειες που θα μας πάνε λίγο παρακάτω.

Ώρα για διάβασμα: Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, μετατρέπουμε το καθιστικό μας σε βιβλιοθήκη.  Η ανάγνωση ενός φέρνει πιο κοντά τους γονείς με τα παιδιά. Μια μικρή καθημερινή απόλαυση που γίνεται μάθημα ζωής βιβλίου.

Σπιτικό Φαγητό! Όσο και αν η καθημερινή μαγειρική ακούγεται Γολγοθάς, το οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας. Μαγειρεύουμε σπιτικά και δεν προσφεύγουμε στην εύκολη λύση του έτοιμου φαγητού. Απλές και γρήγορες συνταγές θα βάλουν τα θεμέλια για μια υγιεινή διατροφή. Ακόμα, μαθαίνουμε τα παιδιά μας για την αξία της βιώσιμης διατροφής, εξηγώντας τους ότι δεν πετάμε φαγητό και μαγειρεύουμε το δικό μας, με δικά μας υλικά. Τα βάζουμε και αυτά στο παιχνίδι της μαγειρικής. 

Χρόνος για προσωπική διασκέδαση: Το ότι είμαστε γονείς δεν σημαίνει ότι είμαστε και εσώκλειστοι. Κανονίζουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έξοδο με γνωστούς και φίλους ακόμα και εάν πρόκειται για περίπατο στο βουνό ή στη θάλασσα με ένα take away καφέ. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα για έξοδο από κοινού, βγαίνουμε εκ περιτροπής για να δούμε αγαπημένα πρόσωπα. 

Βάζουμε τη φύση στη ζωή μας: Πρασινίζουμε τα μπαλκόνια μας και βάζουμε μαζί με τα παιδιά μας λουλουδάκια και σπόρους μαζί με το παιδάκι μας. 'Εχει πολύ μεγάλη σημασία να κατανοήσει το ταξίδι του σπόρου και να κρατά επαφή με τη φύση ακόμα και στη ζωή μας στην πόλη. Ακόμα, η κηπουρική είναι για το παιδί μία καλή αφορμή για να κλείσουμε τις οθόνες. 

Ώρα για καθαριότητα: Κάνουμε λοιπόν την καθαριότητα παιχνίδι και μυούμε το παιδί στην έννοια της τάξης! Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Κάθε φορά που το παιδικό δωμάτιο καταλήγει σε ένα ακατάστατο playroom, αφού τελειώσει το παιχνίδι, εφευρίσκουμε  τεχνάσματα για να το μαζέψουμε όλοι μαζί. Έτσι, την επόμενη ημέρα δεν θα είμαστε αναγκασμένες να κάνουμε μαθήματα...αναρρίχησης πάνω από τα παιχνίδια.

Πολεμάμε το άγχος: Δεν αφήνουμε να μας κατακλύσει το άγχος. Κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του. Αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με καλή διάθεση και όλα θα βρουν το δρόμο τους. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά γίνονται πόλος έλξης του άγχους μας. 'Ενας πρωινός διαλογισμός (έστω 10 λεπτά μπορεί να μας βοηθήσει) ή ακόμα κι ένας περίπατος με την αγαπημένη μας χαλαρωτική μουσική. 

Γίνε και εσύ παιδί:  Ζούμε όχι μόνο μέσα από τα μάτια των παιδιών αλλά και από τα ίδια τα παιδιά. Παίρνουμε μέρος της ενέργειας τους και γινόμαστε και εμείς για λίγο παιδιά. Διοργανώνουμε τώρα οικογενειακά παιχνίδια και δραστηριότητες.

Σχέδιο 'διακοπές τώρα!": Τι και αν τελείωσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων; Εμείς είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες διακοπές μας! Με το ημερολόγιο ανά χείρας, εντοπίζουμε τις προσεχείς αργίες και επιλέγουμε προορισμό!

Γυμναστήριο: Κάθε χρόνο η ίδια ατάκα, «Φέτος θα γραφτώ γυμναστήριο». Ούτα πιάσει η δικαιολογία "είναι κλειστά". Υπάρχουν και on line λύσεις! Διαθέτουμε 2–3 φορές την εβδομάδα,  έστω και μια ώρα, για την προσωπική μας γυμναστική με ένα on line μάθημα γιόγκα ή πιλάτες. Αν η "καραμέλα" μας ως τώρα ήταν η πίεση του χρόνου, πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες!  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας