Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-12-28 16:13:26 +0200 10 προτάσεις για μια χρονιά γεμάτη στόχους 2022: Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι!

2022: Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι!

2022: Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι! 470 900
10 προτάσεις για μια χρονιά γεμάτη στόχους!

Το 2021 ήταν σκληρό για όλες και όλους. Η πανδημία μας πίεσε, μας έβαλε δύσκολα αλλά και μας δίδαξε. Μας δίδαξε να μην παίρνουμε τίποτα δεδομένο στη ζωή. Ακόμα μας δίδαξε να βάζουμε μπροστά και το ίδιο μας τον εαυτό. Εάν δεν είμαστε εμείς καλά πως μπορούν είναι οι άλλοι μαζί μας; 

Πάμε για το 2022 θέτοντας στόχους! Στόχους απλούς αλλά ιδιαίτερα σημαντικούς.

Ώρα για διάβασμα: Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, μετατρέπουμε το καθιστικό μας σε...βιβλιοθήκη.  Η ανάγνωση ενός βιβλίου φέρνει πιο κοντά τους γονείς με τα παιδιά. Μια μικρή καθημερινή απόλαυση που γίνεται μάθημα ζωής.

Οικογενειακά τραπέζια: ΄Σταματάμε να θυμόμαστε τις γιαγιάδες και τους παππούδες  μόνο όταν θέλουμε να μας κάνουν τις babysitters! Τους δείχνουμε την εκτίμησή και την αγάπη μας και από εδώ και μπρος τους αφιερώνουμε τουλάχιστον  λίγες από τις ελεύθερες ώρες της εβδομάδας μας. Μια προγραμματισμένη επίσκεψη, μια επίσκεψη έκπληξη, ένα οικογενειακό τραπέζι είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στην προηγούμενη γενιά!

Σπιτικό Φαγητό! Όσο και αν η καθημερινή μαγειρική ακούγεται Γολγοθάς, το οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας. Μαγειρεύουμε σπιτικά και δεν προσφεύγουμε στην εύκολη λύση του έτοιμου φαγητού! Απλές και γρήγορες συνταγές θα βάλουν τα θεμέλια για μια υγιεινή διατροφή!

Ρίξτο λίγο  έξω: Το ότι είμαστε γονείς δεν σημαίνει ότι είμαστε και εσώκλειστοι! Κανονίζουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (με ασφάλεια) έξοδο με γνωστούς και φίλους ακόμα και εάν πρόκειται για περίπατο στο βουνό ή στη θάλασσα με ένα take away καφέ. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα για έξοδο από κοινού, βγαίνουμε εκ περιτροπής μιας και κάποιος πρέπει να φυλάει τα παιδιά!

Φέρτε τη φύση στο σπίτι: Ανάσα δροσιάς και πρασίνου τώρα στο σπίτι μας. Τα λουλούδια και το πράσινο θα δημιουργήσουν μια αίσθηση χαλάρωσης στο χώρο μας ενώ είναι μια ωραία απασχόληση σε περιόδους lockdown. Προσοχή: Ποτέ δεν αφήνουμε μέσα στο σπίτι γλάστρες με λουλούδια το βράδυ.

Ώρα για καθαριότητα: Mένουμε πολύ στο σπίτι... Κάνουμε λοιπόν την καθαριότητα παιχνίδι και μυούμε το παιδί στην έννοια της τάξης! Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Κάθε φορά που το παιδικό δωμάτιο καταλήγει σε ένα ακατάστατο playroom, αφού τελειώσει το παιχνίδι, εφευρίσκουμε  τεχνάσματα για να το μαζέψουμε όλοι μαζί. Έτσι, την επόμενη ημέρα δεν θα είμαστε αναγκασμένες να κάνουμε μαθήματα...αναρρίχησης πάνω από τα παιχνίδια.

Πολεμάμε το άγχος: Δεν αφήνουμε να μας κατακλύσει το άγχος. Κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του. Αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με καλή διάθεση και όλα θα βρουν το δρόμο τους. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά γίνονται πόλος έλξης του άγχους μας. 'Ενας πρωινός διαλογισμός (έστω 10 λεπτά μπορεί να μας βοηθήσει) ή ακόμα κι ένας περίπατος με την αγαπημένη μας χαλαρωτική μουσική. 

Γίνε και εσύ παιδί. Ζούμε όχι μόνο μέσα από τα μάτια των παιδιών αλλά και από τα ίδια τα παιδιά. Παίρνουμε μέρος της ενέργειας τους και γινόμαστε και εμείς για λίγο παιδιά. Διοργανώνουμε τώρα οικογενειακά παιχνίδια και δραστηριότητες.

Σχέδιο 'διακοπές τώρα!" Τι και αν τελείωσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων; Εμείς είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες διακοπές μας! Με το ημερολόγιο ανά χείρας, εντοπίζουμε τις προσεχείς αργίες και επιλέγουμε προορισμό!

Γυμναστήριο: Κάθε χρόνο η ίδια ατάκα, «Φέτος θα γραφτώ γυμναστήριο». Ούτα πιάσει η δικαιολογία "είναι κλειστά". Υπάρχουν και on line λύσεις! Διαθέτουμε 2–3 φορές την εβδομάδα,  έστω και μια ώρα, για την προσωπική μας γυμναστική με ένα on line μάθημα γιόγκα ή πιλάτες. Αν η "καραμέλα" μας ως τώρα ήταν η πίεση του χρόνου, πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες!  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας