Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 13:48:46 +0300 Σε ρόλο ρυθμιστή του σακχάρου το μύρτιλλο, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μύρτιλλο για την πρόληψη του διαβήτη

Μύρτιλλο για την πρόληψη του διαβήτη

Μύρτιλλο για την πρόληψη του διαβήτη 470 900
Άρθρο από Αναστασία Ασλανίδου
Πρόσφατη έρευνα για τις φυτικές ουσίες έδειξε πιθανό όφελος στο διαβήτη από το εκχύλισμα του μύρτιλλου.

Τα μύρτιλλα ή blueberries, τα οποία εκθειάζονται για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, ενδεχομένως να παίζουν ρόλο στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Μια ομάδα έρευνας στην Ιαπωνία, με επικεφαλής τον Τakanori Tsuda Phd  στο Chubu University μελέτησε διαγονιδιακά  τα ποντίκια με προδιάθεση στο διαβήτη. Για 5 εβδομάδες τα ζώα έτρωγαν είτε κανονική διατροφή  ή μια διατροφή που περιείχε εκχύλισμα μύρτιλλου. Τα ποντίκια που κατανάλωναν το εκχύλισμα μύρτιλλου είχαν χαμηλότερη γλυκόζη αίματος και αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Το εκχύλισμα ενεργοποίησε  εκείνες τις βιοχημικές διαδικασίες προτρέποντας έτσι τον καταβολισμό του λίπους και ρυθμίζοντας την έκκριση της ινσουλίνης από το πάγκρεας.
“Αυτά τα  ευρήματα παρέχουν μια βιοχημική βάση για την χρήση του εκχυλίσματος μύρτιλλου και έχει σημαντικές συνέπειες στην πρόληψη και θεραπεία του Διαβητή τύπου 2 “ γράφει η ομάδα στην αναφορά της .

Πηγη: ENDOCRINE NEWS, a publication of the endocrine  community

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας