Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 10:05:55 +0200 Θέματα από αρχαιοελληνικούς μύθους εισάγονται σαν ερεθίσματα στα παιδιά που τα επεξεργάζονται και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι βιώνουν την αντιστοιχία τους στη σύγχρονη πραγματικότητα. Μύθοι μέσα στο λαβύρινθο

Μύθοι μέσα στο λαβύρινθο

Μύθοι μέσα στο λαβύρινθο 470 900
Θέματα από αρχαιοελληνικούς μύθους εισάγονται σαν ερεθίσματα στα παιδιά που τα επεξεργάζονται και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι βιώνουν την αντιστοιχία τους στη σύγχρονη πραγματικότητα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το Θέατρο της Ημέρας, συμπληρώνοντας 20 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς στο παιδί, παρουσιάζει από την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στην Παιδική Σκηνή τους «Μύθους μέσα στο λαβύρινθο» σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή.

 «Στο λαβύρινθο χαμένα, μυστικά καλά κρυμμένα…»
Ταξιδεύοντας με μύθους και ιστορίες από την ελληνική μυθολογία, τα παιδιά συναντούν τους ήρωες και βιώνουν τις  περιπέτειες και τα κατορθώματά τους. Με ερέθισμα του παιχνιδιού τους μύθους, το λαβύρινθο, το κουτί της Πανδώρας, τον Οδυσσέα με τις Σειρήνες, τη Δήμητρα & την Περσεφόνη, τον κύκλο των τεσσάρων εποχών, τους βιώνουν και ανακαλύπτουν τη σημασία τους στη σημερινή  πραγματικότητα.
Μια παράσταση- θεατρικό παιχνίδι όπου τα παιδιά- θεατές συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ιδέα – Σκηνοθετική επιμέλεια & Κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Παιδαγωγική επιμέλεια - παιχνίδια: Δέσποινα Μαραγκουδάκη
Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Αντωνίου
Ηθοποιοί-εμψυχωτές-θεατροπαιδαγωγοί: Όλγα Μουργελά, Δήμητρα Νικολοπούλου, Μαρία Αντωνίου, Νόνη Κιουτσούκη


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Κάθε Κυριακή στις 5:00μ.μ.
Πρωινά για τα σχολεία στο θέατρο ή στο σχολείο
Για παιδιά από 2,5 έως 12 ετών
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
γενική είσοδος: 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά

Θέατρο Ημέρας
Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι
(στάση ΜΕΤΡΟ Πανόρμου, έξοδος Χατζηκωνσταντή)
τηλ. 210-6929090, 210-6995777, fax: 210-6923470
info@theatro-imeras.gr


Το θέατρο της Ημέρας και η προσφορά του  στην εκπαίδευση & το παιδί

Το Θέατρο της Ημέρας, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ανδρομάχης Μοντζολή και τη διεύθυνση σπουδών του Λάκη Κουρετζή, συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς στο παιδί και τους ενήλικες που ασχολούνται με αυτό και τη δημιουργική ψυχαγωγία του (εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, γονείς, κ.α.).
 Με κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι, εφαρμόζει φιλόδοξο πρόγραμμα ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Για τα παιδιά: παιδική σκηνή όπου τα παιδιά – θεατές συμμετέχουν ενεργά, εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά κι εφήβους («Το εργαστήρι της Παρασκευής») με ομάδες ανά ηλικία, σχεδιασμός και υλοποίηση παιδαγωγικών προγραμμάτων για σχολεία και άλλους φορείς.
Για τους ενήλικες: Το πρώτο και μοναδικό τριετούς φοιτήσεως Εργαστήρι παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, ετήσια και ταχύρρυθμα σεμινάρια για το θεατρικό παιχνίδι και άλλα σχετικά θέματα, διδακτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κέντρο έρευνας και μελέτης παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, επιστημονικά συνέδρια και διημερίδες.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας