Η βάση για γευστικά μπριός με άπειρες δυνατότητες από τον Βαγγέλη Δρίσκα!
Συστατικά
650 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
300 γραμμάρια βούτυρο
11/2 φακελάκι ξερή μαγιά
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
5 αυγά
1 αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές γάλα
Λίγο αλάτι
Παρασκευή
- Ανακατέψτε καλά τη ζάχαρη με το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και τη μαγιά.
- Ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε και ρίξτε σταδιακά το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Χωρίστε τη σε 8 μπάλες και ζυμώστε την κάθε μπάλα.
- Βάλτε τις σε 1 μεγάλη στενόμακρη φόρμα για κέικ και χαράξτε την επιφάνεια της ζύμης σε διάφορα σημεία με το μαχαίρι.
- Αφήστε τη ζύμη για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45-50 λεπτά.
Σχόλια