Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-01 14:25:00 +0200 Κάποιοι αναφέρουν πως δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ημιμόνιμο βερνίκι στα νύχια της εγκύου καθώς οι ακτίνες από το “φουρνάκι” ενδέχεται να επηρεάσουν το έμβρυο. Μπορώ να βάψω τα νύχια μου κατά τη διάρκεια της κύησης;

Μπορώ να βάψω τα νύχια μου κατά τη διάρκεια της κύησης;

Μπορώ να βάψω τα νύχια μου κατά τη διάρκεια της κύησης;  470 900
Κάποιοι αναφέρουν πως δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ημιμόνιμο βερνίκι στα νύχια της εγκύου καθώς οι ακτίνες από το “φουρνάκι” ενδέχεται να επηρεάσουν το έμβρυο.

Ένα αρκετά αμφιλεγόμενο θέμα στα περισσότερα φόρουμ μαμάδων στο διαδίκτυο είναι το αν μπορείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να βάφεις τα νύχια σου. Αν ρωτήσει κανείς το περιβάλλον του ο καθένας έχει μία διαφορετική άποψη  για την βαφή των νυχιών. 

 

Κάποιοι αναφέρουν πως δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ημιμόνιμο βερνίκι στα νύχια της εγκύου καθώς οι ακτίνες από το “φουρνάκι” ενδέχεται να επηρεάσουν το έμβρυο. Άλλη άποψη προτείνει τη χρήση βιολογικού gel ώστε να αποφύγει κανείς την επαφή με χημικά σκευάσματα. 

 

Όσον αφορά στα απλά μανό δεν φαίνεται να επηρεάζουν την φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου ενώ κάποιοι γιατροί επιμένουν πως το ασετόν και συγκεκριμένα η παρατεταμένη εισπνοή του μπορεί να επηρεάζουν την έγκυο. 

 

Μία διαφορετική άποψη σε σχέση με το ασετόν αναφέρει πως η εισπνοή του για τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν πρόκειται να ενοχλήσει την έγκυο αλλά η ένσταση συνήθως αφορά στις γυναίκες που εργάζονται σε κέντρα αισθητικής και εισπνέουν για αρκετή ώρα τη χημική αυτή ουσία.

 

Κάποιοι γιατροί προτείνουν, να βάφουν οι εγκυμονούσες, αν το επιθυμούν, τα νύχια μόνο των ποδιών τους, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια του τοκετού και για λίγο καιρό μετά να αποφύγουν τη βαφή των νυχιών τους. Ο λόγος που αναφέρουν είναι ότι η καλή υγεία και όψη των νυχιών μαρτυρούν και την υγεία της νέας μαμάς, οπότε θα πρέπει οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα τους να μπορεί να παρατηρηθεί. 

 

Όπως φαίνεται ξανά, μόνο ο γιατρός που παρακολουθεί την εικόνα της εγκύου και γνωρίζει το ιστορικό της μπορεί να προτείνει ή όχι το βάψιμο των νυχιών. Είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα κατά τη διάρκεια της κύησης να μπορεί να κάνει όλα όσα θέλει  

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας