Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 11:19:34 +0200 Η Μπέττυ Μαγγίρα μιλά στο babyspace.gr για την εμπειρία της μητρότητας και μοιράζεται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές και tips για το στυλ στην εγκυμοσύνη. Μπέττυ Μαγγίρα ...exclusive!

Μπέττυ Μαγγίρα ...exclusive!

Μπέττυ Μαγγίρα ...exclusive! 470 900
Η Μπέττυ Μαγγίρα επιστρέφει ανανεωμένη στον Alpha με το "Exclusive", μια εκπομπή lifestyle. Το babyspace.gr τη συνάντησε στο σπίτι της μαζί με τον αγαπημένο της Δημήτρη Μάζη και τη μικρή Ανδριάννα, 3 μηνών, και μίλησε μαζί της για την ε...
Συνέντευξη στη Μαρία Αθήνη.


Είχες καλή εγκυμοσύνη;
Ήμουν πολύ τυχερή γιατί είχα πολύ καλή εγκυμοσύνη. Δεν είχα κανένα από τα γνωστά ενοχλητικά συμπτώματα, ούτε ναυτίες, ούτε εμετούς τίποτα. Μόνο κάποια στιγμή όταν μάτωσαν τα ούλα μου ρώτησα την οδοντίατρό μου και μου είπε πως είναι και αυτό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Έμεινα έγκυος Μάιο, ο Δημήτρης δεν είχε πάει τότε ακόμα στην Εθνική και έτσι μπορέσαμε να κάνουμε διακοπές όλο το καλοκαίρι, για πρώτη φορά, τρεις μήνες διακοπές!

Ένιωσες ποτέ αγωνία μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά;
Πέρασα μια δύσκολη στιγμή. Συνέβη κάτι που λέγεται "ψευδής διασταύρωση" σύμφωνα με τους γιατρούς. Οι πρώτες εξετάσεις που έκανα στην αρχή της εγκυμοσύνης μου έδειξαν πως έχω ανοσία στο τοξόπλασμα (σ.σ η Μπέττυ έχει δύο μικρά σκυλάκια)  αντισώματα που δείχνουν πως έχω περάσει το μικρόβιο. Όταν όμως τον τρίτο μήνα ξαναέκανα τις εξετάσεις, μετά από υπόδειξη του γιατρού μου, έδειξαν ότι έχω τοξόπλασμα. Έτσι ξεκίνησε μια ιστορία, όπου έπρεπε να στείλουμε τις εξετάσεις για επανεξέταση στο Παστέρ, εγώ ήμουν σε διακοπές, έκλαιγα στην αρχή, τρόμαξα. Πέρασαν δυο εφιαλτικές εβδομάδες αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Στο μεταξύ βέβαια εγώ είχα συνέλθει και είχα ξαναβρεί την αισιοδοξία μου, έλεγα συνεχώς πως όλα θα πάνε καλά.

Είσαι αισιόδοξος άνθρωπος και το αντιμετώπισες ψύχραιμα.
Στην εγκυμοσύνη οφείλεις να είσαι αισιόδοξη, πρέπει να μη σε πτοεί τίποτα. Το οφείλεις στον εαυτό σου αλλά και στο παιδί που θα φέρεις στον κόσμο. Απλώς όταν είσαι έγκυος γίνεσαι πολύ συναισθηματική και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα.

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Οι περισσότερες γυναίκες λένε πως από την εγκυμοσύνη τους και μετά δεν αντέχουν ούτε τις σκηνές βίας στο σινεμά!
Εγώ ούτε και πριν τις άντεχα. Δηλαδή οι ταινίες που έχουν πολλές σκηνές βίας ποτέ δεν μου άρεσαν, τώρα ίσως λίγο περισσότερο.
Δεν είμαι αυτής της αισθητικής ούτως ή άλλως.

Ένιωθες διακυμάνσεις στη διάθεσή σου;
Ναι, γιατί άλλαξαν πολλά πράγματα στη ζωή μου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Το χειμώνα μετακόμισα από το κέντρο σε ένα ήσυχο προάστιο, όπου η ζωή κυλάει πιο ήρεμα και με λιγότερη ένταση και φασαρία σε σχέση με τη γειτονιά που έμενα πριν. Επιπλέον δεν δούλευα, δεν έκανα τίποτε, για πρώτη φορά στη ζωή μου, ούτε ραδιόφωνο. Τότε πέρασα λίγο δύσκολα. Ήμουν ευσυγκίνητη, δεν ένιωθα καλά, αλλά αυτό κράτησε μικρό χρονικό διάστημα. Μετά άρχισα πάλι να σκέφτομαι θετικά: το παιδί που θα φέρω στον κόσμο. Ασχολήθηκα με το σπίτι, το τακτοποίησα, το έφτιαξα. Και μετά ήρθε και το μωρό.

Πώς κατάφερες να κρατήσεις τη γραμμή σου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Δεν ακολουθούσα κάποια συγκεκριμένη διατροφή. Γενικά έχω καλό μεταβολισμό, έτρωγα καλά και προσπαθούσα να αποφεύγω τα γλυκά... Έφαγα βέβαια πολλά γλυκά αφότου γέννησα! Αφού στο τέλος έστελνα μηνύματα: "μη φέρετε γλυκά". Το κακό ήταν ότι ενώ ήθελα να τρώω σαλάτες (ήταν και καλοκαίρι) φοβόμουν το τοξόπλασμα και δεν μπορούσα να φάω όταν ήμασταν έξω.  Δεν ήξερα πόσο καλά πλυμένα είναι τα λαχανικά και όσο ευγενικά και να το πεις σε ένα εστιατόριο είναι λίγο προσβλητικό: "ούτως ή άλλως τα πλένουμε" -έτσι σου απαντούν. Οπότε έτρωγα μόνο βραστά λαχανικά. Έτρωγα όσο πιο υγιεινά μπορούσα αλλά ούτε ταλαιπωρήθηκα ούτε στερήθηκα, απλώς έτρωγα σε μικρότερες ποσότητες. Αυτό το κάνω και στη ζωή μου, ξεφεύγω αλλά επανέρχομαι.

Γιατί επέλεξες να γεννήσεις στο Αρεταίειο; Είπες πως ήθελες να περάσεις ένα μήνυμα για τα δημόσια μαιευτήρια.
Καταρχάς δεν έχω τίποτα με τα ιδιωτικά μαιευτήρια. Απλώς θεωρώ ότι όλη αυτή η μόδα που έχει έρθει από το Χόλυγουντ με τις μαμάδες που φωτογραφίζονται με τα παιδιά τους έξω από το μεγάλο ιδιωτικό μαιευτήριο με επώνυμα πορτ μπεμπέ (κι εγώ φωτογραφήθηκα βέβαια, είναι δύσκολο να τα αποφύγεις αυτά!) περνάει στον κόσμο ένα μήνυμα ότι για να γεννήσεις πρέπει να έχεις αυτές τις προϋποθέσεις, που μπορεί πράγματι ένα ζευγάρι να τις έχει καμία αντίρρηση, ωστόσο δεν σημαίνει πως αυτό που επιλέγουν οι celebrities είναι και το μόνο σωστό. Το αποτέλεσμα είναι να νομίζει ο κόσμος πως πρέπει να πάρει δάνειο για να πληρώσει το μαιευτήριο ενώ μπορείς να γεννήσεις μια χαρά και σε ένα δημόσιο.
Το Αρεταίειο έχει  πανεπιστημιακή κλινική που δέχεται πολλά δύσκολα περιστατικά. Όλα τα δύσκολα περιστατικά καταλήγουν στο Αρεταίειο.

Σε καθησύχαζε αυτό; Ήταν κάτι που είχες σκεφτεί;
Ναι, βέβαια. Όλες οι γυναίκες το σκέφτονται αυτό, τι θα γίνει αν κάτι δεν πάει καλά.
[[PAGEBREAK]]

Εσύ ωστόσο είχες έναν φυσιολογικό τοκετό. Ο Δημήτρης ήταν παρών;
Όχι γιατί στο δημόσιο μαιευτήριο δεν επιτρέπεται να μπει ο πατέρας στην αίθουσα τοκετών.

Να λοιπόν και κάτι έξτρα που προσφέρουν τα ιδιωτικά μαιευτήρια. Ήθελε ωστόσο να είναι παρών;
Δίσταζε αρκετά. Ο τοκετός είναι μια δύσκολη στιγμή, πολύ έντονη.
Ειδικά η στιγμή που βγαίνει το μωρό είναι πολύ δυνατή.

Πώς σου φάνηκε η πρώτη γνωριμία με την κόρη σου;
Όταν την πρωτοείδα είχε ακόμα παντού βλέννες...Μετά που την έπλυναν και την κράτησα αγκαλιά είπα δεν μου μοιάζει καθόλου αυτό το παιδί...νομίζω μοιάζει στον Δημήτρη, στα μάτια, το βλέμμα της δεν είναι δικό μου. Είχα κάνει στον 5ο μήνα αυτόν τον υπέρηχο τον 4d αλλά και πάλι δεν έμοιαζε καθόλου με το πως ήταν τελικά.

Πως θα είναι το όνομά της; Έχετε αποφασίσει πότε θα τη βαφτίσετε;
Ανδριάννα, είναι το όνομα της γιαγιάς της. Λέγαμε να κάνουμε μαζί θρησκευτικό γάμο και βάπτιση.
Αλλά δεν ξέρω πότε θα γίνει. Αυτή τη στιγμή μου φαίνεται βουνό όλη αυτή η προετοιμασία.

Σου πέρασε από το νου να τα αφήσεις όλα και να ασχοληθείς μόνο με το μωρό;
Το αρχικό πλάνο μου ήταν να ξεκινήσω δουλειά από τον επόμενο Σεπτέμβριο - Οκτώβριο. Είχα βέβαια άγχος πως θα επανέλθω, αν θα έχω προτάσεις, αυτό όμως συμβαίνει πάντα όταν είσαι σε αυτόν τον χώρο. Η πρόταση για το Exclusive προέκυψε τυχαία και την αποδέχτηκα με χαρά. Πιστεύω πως είναι καλή εκπομπή, τα θέματα με ενδιαφέρουν και μπορώ να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις και με το πρόγραμμα του μωρού. Δεν είναι καθημερινή εκπομπή συνεπώς δεν χρειάζεται πολλές ώρες δουλειάς και προετοιμασίας. Επιπλέον η δουλειά μου κάνει καλό και θεωρώ ότι και η μαμά πρέπει να είναι καλά.

Είναι δύσκολο να είσαι κομψή και γενικά να ντύνεσαι καλά όταν είσαι έγκυος. Θα μας δώσεις τις συμβουλές σου για το στυλ στην εγκυμοσύνη;

Η μόδα σήμερα προσφέρει τόσες επιλογές που μπορείς να βρεις λύσεις για όλα. Το στυλ στην εγκυμοσύνη καταρχήν πρέπει να είναι πολύ απλό. Ρούχα "εγκυμοσύνης" πήρα μόνο από το Zara γιατί βρήκα αρκετά κομμάτια που μου άρεσαν στη σειρά του. Πιστεύω πως λείπει από την ελληνική αγορά ένα μαγαζί με μοδάτα ρούχα εγκυμοσύνης.
Όποια εποχή και να μείνεις έγκυος, χρειάζεσαι πολύ λίγα κομμάτια:

 • 2 τζιν με λάστιχο, από μαλακό ύφασμα, ένα ανοιχτόχρωμο για το καλοκαίρι και ένα πιο σκούρο για τον χειμώνα
 • Μαύρο παντελόνι με λάστιχο
 • Καλσόν ελαστικά ή κολάν
 • Φαρδιές μπλούζες. Εδώ η μόδα βοηθάει: υπάρχουν πολλές ξεχειλωμένες βαμβακερές μπλούζες
 • Τα φορέματα και τα τοπ σε γραμμή αμπίρ που αγκαλιάζουν το στήθος, με τιραντάκια
 • Τα ελαστικά φορέματα tubes χωρίς ραφές
 • Μπορείς να τα συνδυάσεις με μια μακριά πουκαμίσα και όταν ο καιρός κρυώσει με καπαρντίνα ή παλτό

  Tips
  - Αναδεικνύεις το μπούστο και έτσι τα βλέμματα δεν πέφτουν στην κοιλιά
  - Φοράς πολλά αξεσουάρ, βραχιόλια, μακριά κολλιέ.

  Φορούσες τακούνια;
   
  Εγώ ναι, φορούσα τακούνια γιατί τα έχω συνηθίσει. Αλλά πιστεύω πως κάθε γυναίκα μπορεί να φορέσει τακούνια χοντρά αρκεί να έχουν ύψος και μπροστά ώστε να ισορροπείς καλά και να πατάς σταθερά.
  Όλα τα παπούτσια είναι έτσι πλέον, δηλαδή έχουν πάτο και μπροστά ώστε να μην κάνει τεράστια κλίση η καμάρα. Ο λόγος βέβαια είναι πως έχουν ψηλώσει υπερβολικά τα τακούνια. Για καθημερινή χρήση οι σαγιονάρες είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Για τον χειμώνα τα αθλητικά δίνουν τη λύση.

  Συνέχισες να περιποιείσαι το πρόσωπο και να βάφεις τα μαλλιά σου; Υπήρχε κάτι που σου είπαν να μην κάνεις όσο ήσουν έγκυος;
  Έχω ακούσει ότι γενικά είναι καλό να αποφεύγεις τα αιθέρια έλαια. Δεν νομίζω ότι ένα ελαφρύ πίλινγκ προσώπου μπορεί να σε πειράξει. Τα μαλλιά μου τα έβαφα με φυτική βαφή από το φαρμακείο, υπάρχουν διάφορες μάρκες. Υποτίθεται πως δεν κάνει τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς να έχουν αμμωνία και parabens.

  Κάπνιζες;
  Ελάχιστα. Το σταμάτησα όταν έμαθα πως είμαι έγκυος.

  Έπινες κρασί;
  Ο γιατρός μου είχε πει ότι μπορώ να πιω ένα ποτήρι κρασί αν θέλω. Έπινα χυμούς και λίγα αναψυκτικά. Κι αυτά δεν πρέπει να τα πίνεις. Αλλά αν λαχταρούσα να πιω μια κόκα κόλα, την έπινα. Άν έβγαινα έξω έπινα ένα ποτήρι κρασί ή ένα ελαφρύ κοκτέιλ.

  Γυμναστική έκανες;
  Όχι, ούτε αναπνοές. Έχω κάνει βέβαια διαφραγματική αναπνοή λόγω της δουλειάς μου. Ξέρω πως υπάρχουν ειδικά μαθήματα για εγκύους που βοηθούν να ξεκουράζεις τη μέση σου, να διορθώνεις τη στάση σου, αλλά εγώ δεν πήγα να κάνω.

  Διάβαζες βιβλία εγκυμοσύνης;
  Δεν είμαι ο τύπος που θα διαβάσει και θα ψάξει πολύ αναλυτικά. Μου είχαν κάνει δώρο το βιβλίο που είναι  μπεστ σέλερ σε όλον τον κόσμο: Τι να περιμένεις όταν περιμένεις παιδί. Εκεί περιγράφουν κάποιες περίεργες περιπτώσεις και σε κάνουν να τρομάζεις λίγο με όλα αυτά. Νομίζω πως είναι καλύτερα να ρωτάς τον γιατρό σου και να τον ακούς. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Αν ξέρεις τα βασικά, είναι αρκετά. Όλα τα άλλα είναι εμπειρία. Έπειτα, με το μωρό, είναι το ίδιο το μωρό που σε βοηθάει, βλέπεις τι του αρέσει, τι το κάνει να αισθάνεται άβολα.

  Έχεις βρει babysitter για το μωρό;
  Όχι. Έχω μια κοπέλα που έρχεται τα πρωινά και με βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού και το μαγείρεμα.
  Έχω ευτυχώς και τις δυο γιαγιάδες, η μαμά του Δημήτρη μένει πάρα πολύ κοντά μας και επίσης δεν λείπω καθημερινά από το σπίτι. Δεν την έχω αφήσει ακόμα σε "ξένο" άνθρωπο. Θα ήθελα να μεγαλώσει λίγο ακόμα, να μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει, να μπορεί να αντιδράσει. Ξέρω βέβαια πως πολλές γυναίκες δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια.

  To lifestyle magazino "Exclusive" με την Μπέττυ Μαγγίρα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 20.00 από τον Alpha.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας