Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 11:40:11 +0200 Το τσιγάρο καταστρέφει το DNA του πατέρα και τα «προβληματικά» γονίδια περνάνε στα παιδιά τους σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές. Μπαμπά μην καπνίζεις

Μπαμπά μην καπνίζεις

Μπαμπά μην καπνίζεις 470 900
Το τσιγάρο καταστρέφει το DNA του πατέρα και τα «προβληματικά» γονίδια περνάνε στα παιδιά τους σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές.
«Το κάπνισμα των υποψήφιων μπαμπάδων μπορεί να προκαλέσει γενετικές μεταβολές στα παιδιά τους οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου» αναφέρει η Νταϊάνα Αντερσον, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης παιδικών καρκίνων όπως η λευχαιμία.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ χρησιμοποίησαν βιοδείκτες DNA που μετρούν τις γενετικές μεταβολές στο αίμα και το σπέρμα ενός άνδρα κατά την περίοδο που βρίσκεται σε διαδικασία τεκνοποίησης. Επίσης μελέτησαν δείγματα από τον ομφάλιο λώρο καθώς και από το αίμα της μητέρας. Τα δείγματα ελήφθησαν από οικογένειες που ζουν στην Αγγλία και στην Ελλάδα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κάπνισμα προκαλεί βλάβες στα σπερματοκύτταρα. Με δεδομένα ότι ένα γόνιμο σπερματοκύτταρο χρειάζεται περίπου τρεις μήνες για να αναπτυχθεί πλήρως οι άνδρες που καπνίζουν και επιθυμούν να γίνουν γονείς θα πρέπει να σταματήσουν την βλαβερή συνήθεια τους τουλάχιστον τρεις μήνες πριν ξεκινήσουν την προσπάθεια.


Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας