Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-19 15:05:04 +0200 Φράσεις που η έγκυος σύντροφός σου δεν θα θέλει να ακούσει. Φράσεις του συντρόφου που δεν έχει ανάγκη μια έγκυος

Φράσεις του συντρόφου που δεν έχει ανάγκη μια έγκυος

Φράσεις του συντρόφου που δεν έχει ανάγκη μια έγκυος 470 900
Φράσεις που η έγκυος σύντροφός σου δεν θα θέλει να ακούσει.

Μόλις το τεστ της εγκυμοσύνης δείξει θετικό τότε από εδώ και στο εξής καλείσαι μπαμπάς και πρέπει να αρχίζεις να συνηθίζεις αυτό τον τίτλο. Η αλήθεια είναι πως όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στη μέλλουσα μητέρα και εσύ θα περάσεις ολίγον τι στο περιθώριο. Απολύτως φυσιολογικό, αφού δεν φουσκώνει η δική σου κοιλιά αλλά της συζύγου σου.  Κανείς δεν θα ασχοληθεί με το δικό σου άγχος πατρότητας ή με τον αν θέλεις απαντήσεις στις ερωτήσεις που σε βασανίζουν. Οι μπαμπάδες, ως γνωστόν, βιώνουν την εγκυμοσύνη τους με ένα δικό τους τρόπο. Λάθος. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διεκδικήσεις το δικό σου ρόλο σε αυτή την περίοδο που ονομάζεται … εγκυμοσύνη! Με το να πηγαίνεις μαζί με τη σύζυγό σου στο γιατρό γίνεσαι μέρος αυτής, με το να συζητάς μαζί της τις απορίες της και να της χαρίζεις μια αγκαλιά κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, επίσης. 

Ένας σωστός σύζυγος είναι σε θέση να αξιολογήσει τα σκαμπανεβάσματα των ορμονών της συζύγου, να μην την εκνευρίζει και να πηγαίνει με τα νερά της. Για το λόγο αυτό πρέπει οι μπαμπάδες να φιλτράρουν αυτά που λένε καθώς οι ορμόνες της μαμάς είναι τόσο ευάλωτες που δεν ξέρει κανείς πως θα αντιληφθεί κάτι που θα της πούμε.

«Τώρα αλήθεια σε κουράζει αυτή η κατάσταση».  Πιπέρι στο στόμα αν ξεστομίσεις αυτή τη φράση! Προφανώς και δεν είναι εύκολο να «κουβαλάς» εννέα ολόκληρους μήνες κάποιον. Να πηγαίνετε παντού μαζί και πολλές φορές να δυσανασχετεί τόσο πολύ εκεί μέσα που να μην λείπουν οι κλωτσιές. Άσε που ο νέος συγκάτοικος φέρνει μαζί του αναταραχές ορμονών, ναυτία και κόπωση. Για να δεις πως είναι, βάλε ένα μαξιλάρι και να δούμε πόσο θα αντέξεις.

«Με τρομάζει λίγο η κοιλιά σου όπως φουσκώνει». Ε εντάξει στην αρχή θα σου φανεί λίγο περίεργο μια κοιλιά που μέρα τη μέρα φουσκώνει, δεν είναι ανάγκη να το πεις κιόλας. Προφανώς η έκφραση αυτή πηγάζει από το φόβο και το άγχος σου. Κάτι που η σύζυγός σου δεν γνωρίζει, οπότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε παρεξηγήσει. Χάιδεψε την κοιλιά της και πες της πόσο περήφανος είσαι που σε λίγους μήνες θα γίνεται γονείς.

«Πάλι κλαις;» Αυτό που πρέπει να καταλάβεις, μπαμπά, είναι πως το κλάμα της μέλλουσας μητέρας δεν είναι το όπλο της, αλλά όντως κλαίει. Η ευσυγκινησία της είναι κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει, καθώς το τιμόνι έχει περάσει στις ορμόνες, και αυτές είναι που κάνουν πια κουμάντο. Άφησε τη να κλάψει όποτε αυτή το έχει ανάγκη. Προσπάθησε να την παρηγορήσεις με μια αγκαλιά ή σκουπίζοντάς της τα μάτια. Σε καμία περίπτωση μην την κάνεις παρατήρηση. Ούτε και αυτή μπορεί να τα ελέγξει.

«Μα η ώρα είναι 11.00 που θα βρω … φράουλες!». Η αλήθεια είναι πως μια έγκυο δεν την ενδιαφέρει που θα βρεις αυτό που ζητάει. Της αρκεί να το φέρεις. Επομένως ότι και αν σου ζητήσει αν της φέρεις, μην μπεις στον κόπο να το διαπραγματευτείς. Γνωρίζεις πολύ καλά πως στο τέλος αυτή θα κερδίσει επομένως είναι χαμένος κόπος. Αφού λοιπόν θα βγεις που θα βγεις να της φέρεις αυτό που θέλει … πάρε και για εσένα κάτι και θα είναι όλοι ευτυχισμένοι! 

Πηγή: scarymommy.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας