Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-11-17 12:39:50 +0200 Μπαμπάς εξομολογείται: τα 5 λάθη που έκανα όταν ήρθε το δεύτερο μωρό

Μπαμπάς εξομολογείται: τα 5 λάθη που έκανα όταν ήρθε το δεύτερο μωρό

Μπαμπάς εξομολογείται: τα 5 λάθη που έκανα όταν ήρθε το δεύτερο μωρό 470 900
Στην κυριολεξία, για κάθε μας μετακίνηση πρέπει να υπολογίζουμε τον διπλάσιο χρόνο προετοιμασίας.

Ο ερχομός του δεύτερου παιδιού είναι μία μεγάλη αλλαγή για την οικογένεια. Λίγος χρόνος, πολλή αγωνία, περισσότερα έξοδα και μεγάλες συναισθηματικές ανάγκες. Κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει διαφορετικά τον ερχομό του νέου μέλους. Δεν είναι λίγες οι φορές που το δεύτερο παιδάκι έρχεται ξαφνικά, χωρίς να το περιμένουν οι γονείς. 

 

Ο Steven John μίλησε στο Insider για τα λάθη που έκανε, όταν έγινε για δεύτερη φορά μπαμπάς. Εκείνος και η σύζυγός του είχαν βρει έναν αρκετά καλό ρυθμό και μετά χρειάστηκε να αλλάξουν αρκετά από αυτά που θεωρούσαν δεδομένα. 

 

 

Πίστευα πως θα θυμάμαι όλα όσα γνώριζα από το πρώτο μου μωρό  

 

Για τον ερχομό του πρώτου μου παιδιού είχα προετοιμαστεί πολύ καλά. Είχα διαβάσει βιβλία, είχα πάει σε μαθήματα. Γνώριζα σχεδόν τα πάντα. Όταν όμως το δεύτερο μωρό ήρθε δεν αφοσιώθηκα αρκετά και δεν διάβασα σε βάθος. Πίστευα πως θα τα θυμάμαι. Εν τέλει, απλά βρέθηκε για τις πρώτες στιγμές χαμένος. Ευτυχώς δεν άργησα να θυμηθώ όλα όσα είχα διαβάσει στην πρώτη εγκυμοσύνη και βρήκα μία άκρη. 

 

Δεν είχα σκεφτεί τα χρήματα που θα χρειαζόμασταν σαν 4μελής οικογένεια 

 

Τώρα βλέπω πόσο αφελής ήμουν. Έπρεπε να είχα υπολογίσει και σκεφτεί όλα τα νέα έξοδα στα οποία θα μπαίναμε. Είχα υπολογίσει τα πολλά έξοδα σε γιατρούς και κλινικές αλλά δεν είχα φανταστεί τα έξοδα του σούπερ μάρκετ με δύο παιδιά. Τα καθημερινά πράγματα. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου με την γυναίκα μου δεν είχαμε προλάβει να σκεφτούμε τις λεπτομέρειες. 

 

Πίστευα πως τα προστατευτικά του σπιτιού ήταν αρκετά 

 

Είχαμε φτιάξει και προστατέψει όλες τις γωνίες και τα πιθανά επικίνδυνα σημεία από την γέννηση του γιού μας. Θεωρούσαμε πως το θέμα, “προστασία δωματίου” είχε λήξει. Όμως όταν γεννήθηκε η κορούλα μας, κατάλαβα πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι το κάθε παιδί. Δεν σταματούσε να κουνιέται και να ανακαλύπτει, σε αντίθεση με τον γιο μας, που ήταν πολύ ήρεμος. Χρειάστηκε να οργανώσουμε ξανά το σπίτι. 

 

Δεν ήξερα πόσο έξτρα χρόνο θα χρειαζόμασταν 

 

Στην κυριολεξία, για κάθε μας μετακίνηση πρέπει να υπολογίζουμε τον διπλάσιο χρόνο προετοιμασίας. Όλο κάτι προκύπτει, όλο κάποιος κάτι χρειάζεται, όλο και πρέπει να ξαναπεράσουμε από το σπίτι για κάτι. Δυστυχώς με το δεύτερο παιδί, δεν έρχονται δώρο και κάποιες ακόμα έξτρα ώρες, το 24ωρο. 

 

Δεν περίμενα να αλλάξει τόσο πολύ η ζωή μου 

 

Γνωρίζαμε πως ο ερχομός ενός μωρού στην οικογένεια είναι μία τεράστια αλλαγή. Πιστεύαμε πως τα είχαμε δει όλα. Όταν όμως ήρθε το δεύτερο παιδί μας, τότε καταλάβαμε πως πλέον δεν υπάρχει καθόλου προσωπικός χρόνος για εμάς. Όταν βλέπω οικογένειες με 3 και 4 παιδιά δεν το πιστεύω. Βέβαια εκείνοι μου λένε πως η μετάβαση από το ένα παιδί, στα δύο είναι πιο δύσκολη, από ότι από τα δύο στα τρία κτλ. Μπορεί να έχουν δίκιο. 

 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η λέξη προετοιμασία γίνεται η χρυσή συνταγή για τους γονείς που έχουν δύο μικρά παιδιά στο σπίτι. Εμείς συμφωνούμε βεβαίως!

 

source: Insider

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας