Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-05-05 10:51:27 +0300 Κοριτσάκι πέντε ετών απομνημονεύει 500 εικόνες τη μέρα! Μνήμη ... ελέφαντα

Μνήμη ... ελέφαντα

Μνήμη ... ελέφαντα 470 900
Κοριτσάκι πέντε ετών απομνημονεύει 500 εικόνες τη μέρα!

Η Julia Rozenkova είναι αυτό που αποκαλούμε παιδί θαύμα! Μπορεί να είναι μόλις 5 ετών, οι ικανότητές της όμως στην αποστήθιση και η μνήμη της, μας εντυπωσιάζουν. Το μικρό κορίτσι είναι μια από της μαθήτριες του Shichida Education, μίας ιδιαίτερης ιαπωνικής μεθόδου εκπαίδευσης που εξασκεί το μυαλό ήδη από την ηλικία των 6 μηνών. 

Η Julia ξεκίνησε τα μαθήματα σε ηλικία τριών ετών και αυτή τη στιγμή το απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο. Η εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνει την απομνημόνευση εκαντοντάδων εικόνων καθημερινά. Ο δάσκαλος της τής δίνει σελίδες που η κάθε μια περιέχει 50 εικόνες και της λέει μία ιστορία προκειμένου να τις συνδυάσει ώστε να μπορεί να τις απομνημονεύσει. 

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο μπαμπάς της, Vladislav, το 5χρονο κοριτσάκι θυμάται απ' έξω και ανακατωτά 500 διαφορετικές εικόνες και τις λέει χωρίς κανένα δισταγμό!

Η Julia χρησιμοποιεί αυτήν την ικανότητα και σε άλλες δραστηριότητες. "Παίζει πιάνο χωρίς καν να κοιτάει τις παρτιτούρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τις διαβάσει μερικές φορές και μετά τις θυμάται απ' έξω" είπε ο μπαμπάς της.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας