Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 14:01:53 +0200 «Οταν η Τέχνη συναντάει τα παιδιά και τα γεμίζει Πολιτισμό» Μικροί Γίγαντες

Μικροί Γίγαντες

Μικροί Γίγαντες 470 900
«Οταν η Τέχνη συναντάει τα παιδιά και τα γεμίζει Πολιτισμό»
Οι "Μικροί Γίγαντες" είναι μια Κοινωνική Εταιρεία που έχει σαν στόχο να “φέρει” την τέχνη σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν, είτε γιατί βρίσκονται στην επαρχία (νησιά, άγονη γραμμή, απομακρυσμένα χωριά κ.λπ.) είτε γιατί βιώνουν δύσκολες συνθήκες.

Παιδιά σε χωριά, σε ιδρύματα, σε ορφανοτροφεία, σε φυλακές ανηλίκων, σε γειτονιές ξεχασμένες, έχουν όλα δικαίωμα να ονειρευτούν και να εμπνευστούν από την Τέχνη. Την ίδια στιγμή νέοι καλλιτέχνες είναι άνεργοι και στερούνται την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα μας.

Οι "Μικροί Γίγαντες" έρχονται να ενώσουν τις 2 αυτές ομάδες με ένα και μοναδικό σκοπό: τέχνη για όλα τα παιδιά, παντού! Δημιουργήθηκαν από μια ομάδα παιδαγωγών και παιδοψυχολόγων με ένα κοινό όραμα: να φέρουν την τέχνη -σε όλες τις μορφές της- πιο  κοντά στα παιδιά της επαρχίας, στα σχολεία των παιδιών αυτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν μια θεατρική παράσταση, να δουν από κοντά ένα μουσικό όργανο, να δημιουργήσουν μια ζωγραφιά σε καμβά, να βιώσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να αποκλείεται από την τέχνη.

Πρόεδρος και Υποστηρικτής των Μικρών Γιγάντων για την ποιοτική διασφάλιση των καλλιτεχνικών δρώμενων είναι ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος.

Κάθε φορά που η τέχνη θα ‘επισκέπτεται’ μια περιοχή στην επαρχία ή ένα ίδρυμα προσφέροντας χαρά και αξέχαστη εμπειρία στα παιδιά, ένας στόχος για εμάς θα έχει εκπληρωθεί και ένας επόμενος θα βρίσκεται στο προσκήνιο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα να στηρίξετε τη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία των «Μικρών Γιγάντων» και να γίνετε αρωγός στην προσπάθειά μας να φέρουμε την τέχνη κοντά σε όλα τα παιδιά, όσο μακριά και αν βρίσκονται, όποια δυσκολία κι αν βιώνουν και -κυρίως- χωρίς κανένα κόστος από την πλευρά των σχολείων και των γονέων.


Mικροί Γίγαντες Κοιν. Σ. Επ.
Αχνιάδων 17-19, Κεραμεικός
Τηλ. +306972330969
www.mikroigigantes.org
email: info@mikroigigantes.org

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας