Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 15:19:58 +0300 Η παραδοσιακή Μικροδερμοαπόξεση είναι μέθοδος απομάκρυνσης τη εξωτερικής κεράτινης στοιβάδας της επιδερμίδας. Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια

Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια

Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια 470 900
Άρθρο από Ιατρικό Κέντρο και Ινστιτούτο Αισθητικής
Η παραδοσιακή Μικροδερμοαπόξεση είναι μέθοδος απομάκρυνσης τη εξωτερικής κεράτινης στοιβάδας της επιδερμίδας.

Η παραδοσιακή Μικροδερμοαπόξεση είναι μέθοδος απομάκρυνσης τη εξωτερικής κεράτινης στοιβάδας της επιδερμίδας με τη βοήθεια συσκευής η οποία εκσφενδονίζει με πίεση πάνω στο δέρμα ειδικούς κρυστάλλους και ταυτόχρονα αναρροφώντας τους πίσω μαζί με νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Η μέθοδος αυτή παρουσιάζει κάποια προβλήματα που συνδέονται με τη χρήση των κρυστάλλων: ορισμένοι από τους κρυστάλλους έμεναν επάνω στο δέρμα και προκαλούσαν μικρούς ερεθισμούς, ενώ η κλασσική αυτή μέθοδος δημιουργούσε συχνά ευαισθησία, ξεφλούδισμα ή κοκκινίλα. Εξαιτίας των κρυστάλλων, κάποιες φορές οι παρενέργειες έφθαναν να δίνουν στο πρόσωπο εικόνα παρόμοια με αυτή ενός ηλιακού εγκαύματος.

Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια γίνεται με την βοήθεια εξειδικευμένου μηχανήματος που στην άκρη του καταλήγει σε  ένα κύλινδρο από ανοξείδωτο ατσάλι στον οποίο έχουν συγκολληθεί βιομηχανοποιημένα διαμάντια ώστε να δημιουργείται μια επιφάνεια απόξεσης. Τα νεκρά κύτταρα πού κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο απομακρύνονται, οι διασταλμένοι πόροι συρρικνώνονται  και η επιδερμίδα γίνεται λεία και λαμπερή, χωρίς τον κίνδυνο εκτόξευσης μικροκρυστάλλων, που  μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα και στα μάτια. Επιπλέον ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέας σφριγηλής και ελαστικής επιδερμίδας. Με τη συσκευή αυτή, οι περιοχές γύρω από τα μάτια και το στόμα προσεγγίζονται ευκολότερα, αφού με την βοήθεια αυτής της μεθόδου έχουμε  καλύτερο έλεγχο στις δύσκολες αυτές περιοχές. Παράλληλα η μέθοδος αυτή αναρροφά τα νεκρά κύτταρα χωρίς να  προκαλέσει  ερεθισμούς στο δέρμα. Ο χρήστης μπορεί να καθορίσει τις εντάσεις στις οποίες θα δουλέψει το δέρμα έτσι ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς πόνο και ερεθισμό του δέρματος. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ενώ στην μικροδερμοαπόξεση υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της εισπνοής των μικροκρυστάλλων όταν αυτή γίνεται κοντά στην περιοχή της μύτης και γύρω από το στόμα στην νέα αυτή μέθοδο δεν έχουμε αυτή τον κίνδυνο, όπως επίσης και ο κίνδυνος να παρουσιαστεί αλλεργία είναι ελάχιστος αφού δεν χρησιμοποιούνται κρύσταλλοι ξένου σώματος.

Στο τέλος της θεραπείας το δέρμα είναι καθαρό και απαλλαγμένο από όλα τα νεκρά κύτταρα. Έτσι οι κρέμες και τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιηθούν εφαρμόζουν καλύτερα και απορροφώνται σε μεγαλύτερο βαθμό. Η θεραπεία αυτή συνδυάζεται μαζί μάσκα κολλαγόνου ή υαλουρονικού οξέος για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια είναι μια ανώδυνη μέθοδος που ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και των πιο ευαίσθητων, που δίνει άμεσα και ορατά αποτελέσματα ενυδάτωσης, ανάπλασης και λάμψης. Ενδείκνυται ιδιαίτερα σε άτομα που το πρόσωπό τους έχει προβλήματα από τη φωτογήρανση, όπως λεπτές ρυτίδες, δυσχρωμίες και ουλές από ακμή. Το κόστος της θεραπείας είναι 250 ευρώ για ένα πρόγραμμα 5 συνεδριών.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας