Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-04-22 10:45:57 +0300 Αταξίες που κάνουν τα μικρά μας, αλλά εμείς πάντα θα βρίσκουμε χαριτωμένες! Μικροί κατεργάρηδες

Μικροί κατεργάρηδες

Μικροί κατεργάρηδες 470 900
Αταξίες που κάνουν τα μικρά μας, αλλά εμείς πάντα θα βρίσκουμε χαριτωμένες!

Λίγα μόνο λεπτά είναι υπεραρκετά για να μετατρέψει το μικρό μας ένα δωμάτιο σε κάτι αγνώριστο! Το σαλόνι μπορεί να μετατραπεί σε φρούριο, τα καλύμματα σε σκηνές και οι τοίχοι σε πίνακες. Ιδιαίτερα εάν δεν είναι μόνο του και τα μικρά ενώσουν τις δυνάμεις  τους, τότε θα δούμε πως μεγαλώνουμε έναν μικρό υπερήρωα!

Όλες αυτές οι παιδικές αταξίες στην αρχή θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και θα μας κόψουν προς στιγμή την ανάσα. Αυτές οι στιγμές όμως είναι που κάνουν τη μητρότητα μοναδική και θα μας χαρίσουν αμέτρητες στιγμές γέλιου.

Γι’  αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι! Τι θα αντιμετωπίσουμε; 

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο! 
Μια βόλτα στο πάρκο ή μια έξοδος στην αυλή, για τα παιδιά είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο. Μαζί μ’ αυτά θα ανακαλύψουμε κι εμείς το πόσοι λεκέδες μπορεί να χωρέσουν σε μια μπλούζα! 

Νέο παιχνίδι!  
Με μια επίσκεψη του παιδιού στο μπάνιο, δύο είναι τα τινά! Πρώτον θα καταλάβουμε πως το χαρτί υγείας είναι  το πιο σημαντικό παιχνίδι για ένα παιδί από τα εκατοντάδες παιχνίδια που υπάρχουν στη ντουλάπα του και επίσης πως για να ξετυλιχθεί ένα ρολό χαρτιού υγείας, χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Μέχρι να πεις «κύμινο», το ρολό υγείας θα διακοσμεί το μπάνιο, θα έχει γίνει ένα με το παιδί κι άντε εσύ βρες την άκρη για να το ξανατυλίξεις!

Μαρκαδόρος
Ως γνωστόν τα παιδιά λατρεύουν τα χρώματα και τη ζωγραφική! Αν ξαφνικά συνειδητοποιήσετε ότι η γλώσσα του μικρού σας είναι μπλε, μην καλέσετε τον παιδίατρο! Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, όλα τα παιδιά πριν ζωγραφίσουν … έχουν τη συνήθεια να «δοκιμάζουν» για λίγο τα χρώματα!

Ώρα για συναρμολόγηση
Αν πιστεύετε πως το πιο δύσκολο κομμάτι την ώρα του φαγητού είναι πώς θα συνηθίσει το παιδί τις νέες τροφές, είστε γελασμένοι! Το πιο δύσκολο κομμάτι, όταν η στερεά τροφή μπει στο πιάτο του παιδιού, είναι να του εξηγήσουμε πως τα λαχανικά και το κρεατάκι δεν είναι lego, τα μακαρόναι δεν είανι τουβλάκια και σίγουρα δεν είναι ώρα για συναρμολόγηση! 

Η πρώτη μου ζωγραφιά!  
Δυστυχώς όσο κι αν φυλάτε τις πρώτες ζωγραφιές του παιδιού σας, αυτή που σας «έκλεψε» κυριολεκτικά την καρδιά δε θα μπορέσετε ποτέ να του τη δώσετε πίσω. Γιατί; Μα γιατί η πιο ευρηματική ζωγραφιά του, που σας άφησε άφωνες δεν ήταν παρά ζωγραφισμένη στον τοίχο! Όταν τα παιδιά βαριούνται τα μπλοκ ζωγραφικής τους και  τον πίνακα τους, τότε θα αλλάξουν καμβά και θα αναζητήσουν κάτι μεγαλύτερο και πιο άσπρο! Μαντέψτε … τον τοίχο του σαλονιού σας! 

Μανούλες υπομονή! Αντιμετωπίστε τις αταξίες του μικρού κατεργάρη σας με χιούμορ και απολαύστε την κάθε στιγμή! 


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας