Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-03-28 16:48:50 +0300 Μικροί επιστήμονες: σετ ρομποτικής για όλους

Μικροί επιστήμονες: σετ ρομποτικής για όλους

Μικροί επιστήμονες: σετ ρομποτικής για όλους 470 900
Σε άμεση υλοποίηση έργου προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM στα σχολεία, χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προχωρά το Υπουργείο.

 

Κάθε σχολική βαθμίδα πλέον θα έχει τα δικά της σετ ρομποτικής ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, 177.000 σετ έχουν εξασφαλιστεί για τα ελληνικά σχολεία και για παιδιά 4 εώς 15 ετών. Δομικά στοιχεία, τμήματα εξοπλισμού, ανάλογο λογισμικό και εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να ολοκληρωθούν συγκεκριμένα project ρομποτικής θα υπάρχουν διαθέσιμα στα σχολεία. 

 

Ο στόχος είναι:

 

•    Η εξοικείωση των μαθητών με τον Προγραμματισμό και την Τεχνολογία
•    Η προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας
•    Η ενίσχυση της ομαδικής εργασίας
•    Η ενασχόληση των μαθητών με την επίλυση προβλημάτων (ανάλυση, σχεδίαση, υλοποίηση, δοκιμή και πειραματισμός, αξιολόγηση)
•    Η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και πολύτιμων νοητικών δεξιοτήτων (αναλυτική και συνθετική σκέψη, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη).
•    Η καλλιέργεια της διαθεματικότητας και της διεπιστημονικότητας.

 

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές θα εξοικειωθούν με το νέο περιβάλλον εργασίας, που θα επικρατήσει πλέον με τη χρήση των έξυπνων ρομποτικών λύσεων. Μία σπουδαία πρωτοβουλία για την μάθηση και την τεχνολογία.

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας