Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 16:44:59 +0300 Λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια αλλά καθημερινά γίνονται όλο και πιο αναγκαία. Μιλάμε για τα Πολυϊατρεία της PRAKSIS στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που μπορεί ο άστεγος, ο οικονομικά ανήμπορος, ο πρόσφυγας να έχει απολύτως δωρεάν και άμεσα πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή. Μιά PRAKSIS..ζωής

Μιά PRAKSIS..ζωής

Μιά PRAKSIS..ζωής 470 900
Λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια αλλά καθημερινά γίνονται όλο και πιο αναγκαία. Μιλάμε για τα Πολυϊατρεία της PRAKSIS στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που μπορεί ο άστεγος, ο οικονομικά ανήμπορος, ο πρόσφυγας  να έχει απολύτως δωρεάν και άμ...
Η Ιατρική Υπηρεσία των Πολυϊατρείων στελεχώνεται από έμμισθους και εθελοντές ιατρούς και περιλαμβάνει Γενικό Ιατρό, Παιδίατρο, Γυναικολόγο, Ενδοκρινολόγο, Οδοντίατρο και Φαρμακείο (στην Αθήνα) και Γενικό Ιατρό, Γυναικολόγο/Μαιευτήρα, Οδοντίατρο, Δερματολόγο, Οφθαλμίατρο και Φαρμακείο (στη Θεσσαλονίκη).

Όλες αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς διακρίσεις σε όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Παράλληλα  όπου κρίνεται αναγκαίο, κατευθύνονται με ιατρική, νομική και κοινωνική υποστήριξη στις απαραίτητες διαθέσιμες δομές υγείας. Διαρκής στόχος της PRAKSIS  παραμένει η παροχή υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας σε ανθρώπους που στερούνται ελεύθερης πρόσβασης στο Ε.Σ.Υ.   

Ειδικότερα, το Παιδιατρικό Ιατρείο απευθύνεται σε παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό και δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Παρέχεται παιδιατρική εξέταση και θεραπευτική αντιμετώπιση οξέων περιστατικών - συμπεριλαμβανομένων και ιατρικών παραπομπών, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο - παρακολούθηση χρόνιων περιστατικών καθώς επίσης και εξέταση για έκδοση ατομικών δελτίων υγείας για τους μαθητές. Παράλληλα, γίνεται προγραμματισμός εμβολιασμών με μηνιαία συχνότητα.

Λίγα λόγια για την PRAKSIS:
Η PRAKSIS ιδρύθηκε το 2004 και είναι ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης Πανελλαδικά. Πρωταρχικό μέλημα, είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη δράση της PRAKSIS

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας