Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-30 16:23:14 +0200 Η αποτυχία της σύλληψης οδηγεί πολλά (άλλοτε αγαπημένα) ζευγάρια σε κρίση της σχέσης τους. Υπογονιμότητα και δημιουργία εντάσεων στη σχέση

Υπογονιμότητα και δημιουργία εντάσεων στη σχέση

Υπογονιμότητα και δημιουργία εντάσεων στη σχέση 470 900
Η αποτυχία της σύλληψης δημιουργεί εντάσεις στο ζευγάρι.

Το κλίμα βαραίνει ακόμα περισσότερο και με τις παρεμβάσεις άλλων μελών της οικογένειας που εξαπολύουν κατηγορίες κάνοντας δήθεν επιστημονικές διαγνώσεις: «Αφού καπνίζει σαν φουγάρο, τι περιμένεις;». Η καλή σχέση του ζευγαριού, η ενημέρωση και ο σωστός εργαστηριακός έλεγχος ανοίγουν τον δρόμο για την δημιουργία οικογένειας. 

Ενωμένοι, ποτέ νικημένοι
Πέρα από τις στατιστικές, ο δρόμος για να φτιάξει ένα ζευγάρι μια όμορφη οικογένεια δεν πρέπει να δηλητηριάζεται από κακίες. Είναι στο δικό σας χέρι να μην επιτρέψετε σε κανέναν -αλλά ούτε και στον εαυτό σας- να επιτίθεται εναντίον της σχέσης σας. Είναι και το πρώτο μάθημα για να συμπεριφέρεστε σαν οικογένεια. Όπως θα έλεγαν οι Σικελοί «ποτέ δεν κατηγορούμε την οικογένειά μας μπροστά σε τρίτους», εφαρμόστε το δόγμα τους τώρα που σχεδιάζετε να διευρύνετε τη δική σας οικογένεια.

Η ενημέρωση διαλύει τις προκαταλήψεις
Η επιστημονική αλήθεια είναι ο μόνος αξιόπιστος σύμβουλος. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε τα παρακάτω:
- Η ανδρική υπογονιμότητα (χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων, δυσλειτουργία των σπερματοζωαρίων ή του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος) ευθύνεται αποκλειστικά μόνο για ένα στα πέντε ζευγάρια που δεν μπορούν να συλλάβουν.
- Η ανδρική υπογονιμότητα συνεισφέρει ως αρνητικός παράγοντας σε άλλα 2 από τα τέσσερα ζευγάρια που δυσκολεύονται να συλλάβουν.
- Συνολικά η ανδρική υπογονιμότητα ευθύνεται για τις μισές περιπτώσεις των ζευγαριών που προσπαθούν να συλλάβουν. Γι αυτό συνιστάται από τους γιατρούς η αξιολόγηση και του άντρα ακόμα και αν έχει αποκτήσει παιδιά στο παρελθόν.

Εξετάσεις, όχι γκρίνια
 Οι αλληλοκατηγορίες, οι τσακωμοί και η συνεχής γκρίνια δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα της υπογονιμότητας, ούτε να φέρουν την εγκυμοσύνη ως δια μαγείας στην εστία μας. Το Νο1 ζητούμενο είναι ο σύντροφός μας να επισκεφτεί τον ειδικό γιατρό που μέσα από μια σειρά εξετάσεων (ορμονολογικές, ανάλυση σπέρματος κ.α.) θα κάνει την τυχόν διάγνωση του προβλήματος και θα υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία. Εδώ, η δική μας συμμετοχή είναι τεράστιας σημασίας για να πείσουμε τον υποψήφιο μπαμπά ότι δεν είναι μόνος, ότι δεν είναι ο μοναδικός που περνάει αυτή τη διαδικασία και ότι τελικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ειδικά όταν σκοπός είναι το σκανταλιάρικο πιτσιρίκι που ονειρευόμαστε.

Stand by me
Ακόμη και αν οι ειδικές εξετάσεις –και όχι οι κομπογιαννίτικες γνωματεύσεις των συγγενών- δείξουν ότι το πρόβλημα της υπογονιμότητας προέρχεται από τον σύζυγο-σύντροφό μας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στραφούν τα βέλη των κατηγοριών εναντίον του. Αντιθέτως, ο άνδρας χρειάζεται την ίδια στήριξη που θα απαιτούσαμε και εμείς στη θέση του. Με την δική μας ψυχολογική ενθάρρυνση προς αυτόν, θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε πιο κοντά στην λύση, τον ακριβή εντοπισμό του προβλήματος της υπογονιμότητας, την θεραπεία και τελικά την αναπαραγωγή με τον τρόπο που θα μας υποδείξει ο κατάλληλος γιατρός.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας