Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-08 13:06:28 +0300 Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες δεν διαφέρουν σε τίποτε από τα υπόλοιπα. Μονογονεϊκή οικογένεια

Μονογονεϊκή οικογένεια

Μονογονεϊκή οικογένεια 470 900
Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες δεν διαφέρουν σε τίποτε από τα υπόλοιπα.

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες. Οι ανύπαντρες γυναίκες αυξάνονται  λόγω των κοινωνικών και νομοθετικών αλλαγών που τους δίνει περισσότερα δικαιώματα στη μητρότητα αλλά και χάρη στην τεχνολογία που μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη μιας γυναίκας να γίνει μητέρα μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Έρευνας για την Οικογένεια στο Πανεπιστήμιο του Cambridge τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεική οικογένεια είναι το ίδιο καλά με αυτά που μεγαλώνουν και με τους δύο γονείς τους. Είναι φυσικό,  ερωτήσεις που αφορούν στην απουσία του πατέρα να είναι συχνές, εν τούτοις όμως όσο μεγαλώνουν είναι σε θέση να καταλάβουν τι συμβαίνει στην οικογένειά τους και συνεχίζου να ζουν όπως τα υπόλοιπα παιδιά, χωρίς να υστερούν σε τίποτα. 

"Η μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει την προσαρμογή των παιδιών μέσα σε μια μονογονεϊκή οικογένεια σε μια ηλικία στην οποία τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να κατανοήσουν την οικογενειακή τους κατάσταση και τι σημαίνει, να μεγαλώνουν χωρίς πατέρα", δήλωσε η υπεύθηνη Δρ Zadeh. 

Στη μελέτη πήραν μέρος 51 μονογονεϊκές  οικογένειες και 52 ετερόφυλες οικογένειες που είχαν παιδιά ηλικίας 4-9 ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι ειδικοί παρατήρησαν πως τα παιδιά δεν είχαν διαφορές μεταξύ τους. Από τις απαντήσεις των μαμάδων,  παρατήρησαν πως το 39% αυτών είπαν πως τα παιδιά τους δεν είχαν θέμα με την απουσία του μπαμπά. Ενώ μόλις το 28% των παιδιών αισθανόταν περιέργα με αυτό. 

Το 89% των παιδιών που μεγαλώνουν μόνο με τη μαμά τους, σε ερώτηση αν επιθυμούν να αλλάξουν κάτι στην καθημερινότητά τους, η απάντηση ήταν αρνητική. 

"Αυτό που μετράει περισσότερο για τα παιδιά στις μονογονεϊκές οικογένειες δεν είναι η απουσία του πατέρα αλλά η ποιότητα στην ανατροφή των παιδιών, και οι καλές σχέσεις μεταξύ του ενός γονέα με το παιδί"

Πηγή: sciencedaily.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας