Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-16 09:58:09 +0200 Πολλές φορές είναι στο χέρι μας! 6 τρόποι για να καλλιεργήσουμε τα ταλέντα του παιδιού μας

6 τρόποι για να καλλιεργήσουμε τα ταλέντα του παιδιού μας

6 τρόποι για να καλλιεργήσουμε τα ταλέντα του παιδιού μας 470 900
Πολλές φορές είναι στο χέρι μας!

Μπορεί κάποια ταλέντα να είναι έμφυτα, μεγάλη όμως σημασία για την καλλιέργεια έχει το περιβάλλον που μεγαλώνει ένα παιδί καθώς και τα ερεθίσματα που λαμβάνει καθημερινά.

Εμείς, σαν γονείς, οφείλουμε να δώσουμε στο παιδί μας τα κίνητρα να "ξεδιπλώσει" τα ταλέντα του. Πώς;

1. Το αφήνουμε να αποφασίσει
Αντί να του δώσουμε ένα παιχνίδι στο χέρι για να παίξει, το αφήνουμε να διαλέξει μόνο του το παιχνίδι που θέλει. Με αυτόν τρόπο, όχι μόνο θα μάθει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αλλά θα μάθει και να ακούει τα ένστικτά του και να είναι υπεύθυνο για τις επιλογές του.

2. Δίνουμε το καλο παράδειγμα
Τα παιδιά απορροφούν όλα όσα βλέπουν και ακούνε γύρω τους και μιμούνται συμπεριφορές και αντιδράσεις. Φυσικά τα πρώτα τους πρότυπα είμαστε εμείς και η δική μας συμπεριφορά παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Για αυτό το λόγο, πρώτοι εμείς δίνουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό μας και εκφράζουμε σκέψεις και συναισθήματα με όποιον τρόπο μας ευχαριστεί.

3. Δεχόμαστε την αποτυχία
Το σχολείο μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον για ένα παιδί. Σαν γονείς οφείλουμε να μάθουμε στο μικρό μας ότι η αποτυχία δεν είναι κάτι κακό, κάποιες φορές μάλιστα έχει περισσότερα οφέλη από την επιτυχία και ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να δοκιμάζουμε πράγματα μόνο και μόνο λόγο του φόβου μας.

4. Ανακαλύπτουμε νέα πράγματα
Η εξερεύνηση ανοίγει την πόρτα σε νέους ορίζοντες. Παρακινούμε το μικρό μας να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του και έτσι μπορεί να ανακαλύψετε ταλέντα που δε φανταζόσασταν καν!

5+1. Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός
Η διαδικασία του να κάνουμε κάτι, τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται πιο διασκεδαστική από το αποτέλεσμα! Η προσπάθεια είναι σημαντική και ανεξάρτητα από το αν στο τέλος θα καταφέρει να επιτύχει τον αρχικό του στόχο, το επιβραβεύουμε για την προσπάθειά του!

6. Αξιολογούμε τους κανόνες
Κάποιες φορές οι κανόνες είναι για να τους παραβαίνουμε, ακόμα και αν είναι οι κανόνες που έχουμε βάλει εμείς στο μικρό μας!

Πηγή: popsugar.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας