Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 11:33:28 +0200 Πώς θα μεγαλώσουμε αγόρια με συγκροτημένες προσωπικότητες. Μεγαλώνοντας αγόρια

Μεγαλώνοντας αγόρια

Μεγαλώνοντας αγόρια 470 900
Άρθρο από Στέλιος Μαντούδης
Πώς θα μεγαλώσουμε αγόρια με συγκροτημένες προσωπικότητες.

1. Αναθέτουμε στα αγόρια ευθύνες. Τα αγόρια πρέπει να μάθουν να ακολουθούν οδηγίες, να βοηθούν σε μικροδουλειές του σπιτιού και να αναλαμβάνουν τη φροντίδα του κατοικίδιου.
2. Ενθαρρύνουμε τα αγόρια να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Να κλαίνε, να θυμώνουν και να εκδηλώνονται χωρίς όμως να χάνουν τον έλεγχο και χωρίς να γίνονται επιθετικά.
3. Δίνουμε στα αγόρια απεριόριστη στοργή και χάδια. οι αγκαλιές και τα χάδια κάνουν τα αγόρια να νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. καθώς τα αγόρια μεγαλώνουν είναι πιθανό να δέχονται απρόθυμα τα χάδια των γονιών τους ειδικά μπροστά σε τρίτους. Αλλά ακόμα και τότε χρειάζονται τη στοργή που μπορεί να εκδηλωθεί με ένα χάδι ή μια γρήγορη αγκαλιά.
4. Αφήνουμε τα αγόρια να εκτονώσουν την ενέργειά τους σε δραστηριότητες. Τους υπενθυμίζουμε βέβαια πως δεν είναι ίδιοι όλοι οι χώροι ούτε και όλες οι ώρες.
5. Ενθαρρύνουμε την τρυφερή πλευρά των αγοριών και ας μην φαίνεται τόσο "μάτσο". Ένα αγόρι που αγαπάει και αγκαλιάζει το αρκουδάκι του αναπτύσσει χαρίσματα χρήσιμα στην ενήλικη ζωή του.
6. Ενθαρρύνουμε την κοινωνικότητα και τις φιλίες. Τα περισσότερα αγόρια δεν κάνουν τόσο εύκολα φιλίες όπως τα κορίτσια, ωστόσο πρέπει να μάθουν να παίζουν, να μοιράζονται, να τηρούν τους κανόνες.
7. Βάζουμε τη μουσική στη ζωή τους. Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου δίνει στα αγόρια μια αίσθηση κατάκτησης ενώ σαν άσκηση βελτιώνει πολύ τη μνήμη.
8. Στηρίζουμε τα ενδιαφέροντά του, όσο παράξενα και να μας φαίνονται, χωρίς να ασκούμε κριτική. Ένα ανεξάρτητο και υγιές παιδί θα μπορέσει να αποκρούσει τα πειράγματα των συμμαθητών του επειδή πχ κάνει μαθήματα μαγειρικής ή χορού.
9. Διατηρούμε στενή επαφή με τους δασκάλους του. Παρακολουθούμε στενά την πρόοδό του στο σχολείο, ελέγχουμε τα τετράδιά του και το βοηθάμε να τα καταφέρει καλύτερα χωρίς όμως να επωμιζόμαστε εμείς τη δουλειά που έχει για το σπίτι. Ενθαρρύνουμε τα αγόρια να είναι τακτικά στις υποχρεώσεις τους και να διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία.
10. Επαινούμε το σωστό. Τα αγόρια δέχονται από μικρή ηλικία πολλές υποδείξεις και πολλά "μη" τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι τους. Προσπαθούμε να εστιάσουμε στις αξιέπαινες πράξεις του γιου μας και να τον βοηθήσουμε να διοχετεύσει την ενέργειά του σε δραστηριότητες που είναι δημιουργικές και τον ανταμείβουν.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας