Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 12:34:38 +0300 7 tips για μια θετή μητέρα από την βρετανίδα καθηγήτρια Ψυχολογίας Λίζα Ντούντσον. Μεγαλώνοντας τα παιδιά του

Μεγαλώνοντας τα παιδιά του

Μεγαλώνοντας τα παιδιά του 470 900
7 tips για μια θετή  μητέρα από την βρετανίδα καθηγήτρια Ψυχολογίας Λίζα Ντούντσον.

Η Λίζα Ντούντσον, καθηγήτρια ψυχολογίας, αφού μελέτησε την συμπεριφορά 250 γυναικών που μεγαλώνουν παιδιά συντρόφων τους διατυπώνει επτά απλούς κανόνες που είναι ικανοί να αλλάξουν προς το καλύτερο το κλίμα μέσα στο σπίτι.

1. Βρες τον ακριβή σου ρόλο
Η θετή μητέρα βρίσκει συχνά τον εαυτό της μπερδεμένο, επειδή δεν έχει καταλήξει στο ποιος είναι ο ακριβής ρόλος της απέναντι στα θετά παιδιά. Είναι η φίλη τους; Μια δεύτερη μαμά ή μια απομίμηση της κανονικής μαμάς;  Όταν καταφέρετε και ξεκαθαρίσετε τη δική σας θέση απέναντι στα παιδιά, όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

2. Σύναψη «ειρήνης» με την πρώην σύζυγο
Δεν πρόκειται να πάρετε τη θέση της φυσικής μητέρας των παιδιών, οπότε μην προσπαθήσετε να την κάνετε να εξαφανιστεί από τη ζωή τους. Και μη βάλετε τα παιδιά να παίζουν ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα σε εσάς και στην «άλλη γυναίκα».

3. Ενωμένοι θα νικήσουμε
Το μυστικό της επιτυχίας για οποιαδήποτε οικογένεια είναι η γερή σχέση του ζευγαριού, το κομβικό σημείο όπου παίζεται όλο το παιχνίδι. Γιατί αν αρχίσουν οι τριβές ανάμεσα στο ζευγάρι και η ανταλλαγή κατηγοριών, όπως «αντιπαθώ τα παιδιά σου», τότε μπαίνει σε κίνδυνο και η ίδια η σχέση.

4. Η υπομονή είναι αρετή
Οπως όλες οι σχέσεις χρειάζονται τον χρόνο τους, έτσι και αυτή η «ειδική» σχέση θα πρέπει να περάσει από διάφορα στάδια ώσπου να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Η πορεία προς την αποδοχή της θετής μητέρας μπορεί να κρατήσει ως και 5-7 χρόνια.

5. Μαθαίνω να ζω με την απόρριψη
Ειδικά στην αρχή, είναι σύνηθες τα παιδιά να εκδηλώσουν με κάθε πιθανό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο «νέο πρόσωπο». Μάθετε να διαχειρίζεστε τη δυσαρέσκεια ή την απόρριψη. Να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι θα έρθουν και καλύτερες ημέρες αν διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και τις ισορροπίες μέσα στο σπίτι.

6. Είστε «μια ωραία ατμόσφαιρα»
Καμία οικογένεια δεν γίνεται «μεγάλη και χαρούμενη» από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο νέος οικογενειακός δεσμός θα γίνει πιο δυνατός μέσα από κοινές δραστηριότητες που θα ενώσουν όλα τα μέλη. Προσπαθήστε να κάνετε όλοι μαζί πράγματα που σταδιακά θα μετατραπούν σε «οικογενειακές» παραδόσεις.

7.  Βοήθεια από την γιαγιά και τον παππού
Ζητήστε τη βοήθεια της δικής σας οικογένειας. Προσκαλέστε τους γονείς σας για δείπνο, δείχνοντας στα άλλα μέλη της νέας οικογένειάς σας πως έχετε κι εσείς έναν κύκλο ανθρώπων που σας αγαπούν. Είναι προτιμότερο από το να καθίσετε στο σπίτι μόνη και να «πνίξετε» τον πόνο σας σε ένα μπουκάλι κρασί. 

Πηγή:www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας