Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-17 10:55:33 +0200 6 συμβουλές για μια βαθιά ξεκούραση. Για να αγαπάει η μαμά χρειάζεται ύπνο

Για να αγαπάει η μαμά χρειάζεται ύπνο

Για να αγαπάει η μαμά χρειάζεται ύπνο 470 900
6 συμβουλές για μια βαθιά ξεκούραση.
Mπορεί ο  ύπνος του παιδιού να είναι το πρώτο θέμα στις συζητήσεις των γονιών αλλά κανείς δεν έχει αναρωτηθεί πώς προγραμματίζουμε το δικό μας ύπνο.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε όνειρα γλυκά μετά από μια  μεγάλη ημέρα γεμάτη εκπλήξεις με τα μικρά μας.

Τέρμα ο καφές!
Μπορεί να ακούγεται προφανές πως δεν πίνουμε καφέ πριν πάμε για ύπνο, αλλά καλό είναι να μην πίνουμε καφέ και μετά τις 16:00 το απόγευμα. Ο καφές περιέχει καφεΐνη, που διεγείρει τα νεύρα και εμποδίζει αισθητά τον ύπνο μας.

Κλείνουμε όλες τις οθόνες
Αποφεύγουμε να ανοίγουμε υπολογιστή πριν πάμε για ύπνο. Τα smartphones επίσης δεν είναι και το καλύτερο νανούρισμα για τις μανούλες, γιατί το φως της οθόνης μιμείται της ημέρας και στέλνει λάθος μήνυμα στον εγκέφαλo να παραμείνει ξύπνιος. Επιλέγουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή να ξεφυλλίσουμε ένα περιοδικό.

Μπαίνουμε σε χαλάρωση πριν τον ύπνο
Δεν πάμε στο κρεβάτι μετά από ένταση. Δημιουργούμε μια χαλαρή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Αφήστε ανοιχτό ένα μικρό φως ή ανάψτε κεριά με άρωμα λεβάντας. Μην ξεχάσετε να τα σβήσετε!

Τώρα είναι η σειρά σου
Αν το μικρό σας ξυπνάει τα βράδια - φυσικό και επόμενο για ένα μωρό - φτιάξτε με το σύντροφό σας ένα πρόγραμμα. "Μία σου και μία μου", έτσι και οι δυό θα έχετε την ευκαιρία να κοιμηθείτε περισσότερο. Μην ξεχνάτε να ζητάτε βοήθεια από τον σύντροφο. 

Δεν είναι ώρα για δουλειές
Το βράδυ δεν είναι η κατάλληλη ώρα να βάλετε τάξη στο σπίτι! Λάθος! Οι δουλειές σπιτιού πριν τον ύπνο θα σας δημιουργήσουν υπερένταση και μετά δε θα μπορέσετε να κοιμηθείτε. Αν κάτι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε όπως το ότι πρέπει να πάτε για ύπνο, ζητήστε τον από τον σύντροφό σας ή αφήστε το για αύριο. Η ξεκούρασή σας είναι πολύ πιο σημαντική από π.χ το πλυντήριο. 

Μην αρχίζεις την κουβέντα
Βάζουμε όριο στον σύντροφό μας στις συνομιλίες εν μέσω της νυκτός. Το πιο πιθανό είναι να σας δημιουργήσουν ένταση. Αφήστε, λοιπόν τις κουβέντες και τα προβλήματα για άλλες ώρες και κλείστε το βράδυ σας με μια αγκαλιά. Με το αγκάλιασμα απελευθερώνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη που είναι ιδιαιτέρως κατευναστική!
 
'Ονειρα γλυκά. Μην ξεχνάτε ότι ο ύπνος δίνει ενέργεια για να αγαπάμε καλύτερα. 

Πηγή: celebritybabies

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας