Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-21 11:10:17 +0300 Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι άνθρωποι των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών διαταραχών. Μαμά που καπνίζει, παιδί με καρδιά

Μαμά που καπνίζει, παιδί με καρδιά

Μαμά που καπνίζει, παιδί με καρδιά 470 900
Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι άνθρωποι των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών διαταραχών.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ επισημαίνει ότι οι κατ΄άλλα υγιείς οκτάχρονοι, των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη, είχαν 20% λιγότερη υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη ή καλή χοληστερόλη (HDL) σε σχέση με τους συνομηλίκους τους των οποίων οι μητέρες δεν κάπνιζαν. Ο Ντέιβιντ Σέλερμαχερ, καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι τα ευρήματα αυτά είναι σημαντικά και προκαλούν έκπληξη. "Αυτό που διαπιστώσαμε σε αυτή τη μελέτη είναι μείωση μέχρι 20% των επιπέδων της καλής χοληστερόλης στα παιδιά αυτά των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη. Συνεπώς επισημαίνουμε ότι διατρέχουν μέχρι 20% μεγαλύτερο κίνδυνο οξέος καρδιακού επεισοδίου και εγκεφαλικού κάποια στιγμή στη ζωή τους", τονίζει ο Σέλερμαχερ. 

Πηγή: www.protothema.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας