Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 16:22:06 +0300 Μια πρωτοποριακή μέθοδος που ενισχύει την ικανότητα μάθησης, την αυτοπεποίθηση και τη δυναμική του παιδιού με εργαλείο τα μαθηματικά. Μαθηματικά με τη μέθοδο kumon

Μαθηματικά με τη μέθοδο kumon

Μαθηματικά με τη μέθοδο kumon 470 900
Μια πρωτοποριακή μέθοδος που ενισχύει την ικανότητα μάθησης, την αυτοπεποίθηση και τη δυναμική του παιδιού με εργαλείο τα μαθηματικά.

Τι είναι η μέθοδος Kumon

Η μέθοδος Kumon είναι μια παιδαγωγική μέθοδος που στοχεύει στο έμφυτο δυναμικό κάθε παιδιού, το αναδεικνύει και το αφυπνίζει. Πιο συγκεκριμένα, ενθαρρύνει την αυτενέργεια του κάθε παιδιού στη μάθηση, με εργαλείο τα μαθηματικά. Η εξάσκηση της μαθηματικής ικανότητας αυξάνει σταδιακά το αίσθημα εμπιστοσύνης του παιδιού στον εαυτό του.

Τι μαθαίνει το παιδί
Με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί βοηθά το παιδί να αγαπήσει τη μάθηση, να στηριχτεί στις δυνάμεις του και να διαμορφώσει έτσι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Παράλληλα με τη μάθηση και τη μύηση στη γνώση, το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Η μέθοδος Kumon απευθύνεται σε όλα τα παιδιά από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης όμως έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται από την μικρή τους ηλικία. Εφαρμόζεται σε 46 χώρες και αριθμεί περισσότερα από 4 εκατομμύρια μαθητές.
Σήμα κατατεθέν της μεθόδου Kumon είναι η εξατομίκευση. Δεν υπάρχει ομοιομορφία στην ύλη ή τον φόρτο εργασίας, αλλά γίνεται μια επιλογή, ανάλογα με τις ικανότητες του κάθε παιδιού για τη διαμόρφωση εξατομικευμένου προγράμματος.

Η διαδικασία
Η διαδικασία της μεθόδου Κumon ξεκινά με ένα εξατομικευμένο τεστ αξιολόγησης που αποκαλύπτει το γνωστικό επίπεδο του παιδιού. Κατόπιν το παιδί ασκείται καθημερινά με φυλλάδια ασκήσεων που αντιστοιχούν στις προσωπικές μαθησιακές του δυνατότητες. Η καθημερινή άσκηση διαρκεί μόνο μερικά λεπτά, γεγονός που δεν αντικρούει την αποτελεσματικότητά του. Η επίσκεψη στο Κέντρο Kumon γίνεται δυο φορές την εβδομάδα. Εκεί ο παιδαγωγός της Kumon ελέγχει την πρόοδο που έχει σημειώσει το παιδί, την αξιολογεί και δρομολογεί τα επόμενα βήματά του. Σημαντική είναι η ενθάρρυνση και η υποστήριξη του παιδιού από τους γονείς του στο σπίτι.

-Οι εγγραφές γίνονται σε όλη τη διάρκεια του έτους και οι υπεύθυνοι είναι εκεί για να σας δώσουν μια δωρεάν συμβουλευτική συζήτηση.

Αγίου Κωνσταντίνου 68, Ηλιούπολη
210 9768040
www.kumon.com.gr
communication@kumon.com.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας