Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 12:38:49 +0300 Tα παιδιά του 2013 μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα κινητά πριν ακόμη μάθουν να γράφουν το όνομα τους ή να δένουν τα κορδόνια τους. Μάθε παιδί μου Smartphone

Μάθε παιδί μου Smartphone

Μάθε παιδί μου Smartphone 470 900
Tα παιδιά του 2013 μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα κινητά πριν ακόμη μάθουν να γράφουν το όνομα τους ή να δένουν τα κορδόνια τους.
Τι και αν ένα παιδί μεγαλώνει στο βουνό και το άλλο στη θάλασσα. Τι και αν παιδί μεγαλώνει στο βορρά και το άλλο στο νότο ... τα παιδιά του σήμερα έχουν ένα κοινό: την τεχνολογία.

Εξοικειωμένα με την τεχνολογία τα παιδιά του 2013 σύμφωνα με νέα έρευνα, καθώς πρώτα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα Smartphone και τα ipad και μετά γράφουν το όνομα τους ή δένουν τα κορδόνια τους.

Η AVG, γνωστή εταιρεία λογισμικών, ρώτησε 6017 γονείς από την Μεγάλη Βρετανία, την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία πόσο "εξοικειωμένα" είναι τα μικρά τους με την τεχνολογία.

Σύμφωνα με τα αποτελεσμάτα τα παιδιά μέχρι την ηλικία των δύο ετών έχουν μάθει πολλά πάνω στην τεχνολογία και τις εφαρμογές αυτής, ενώ ακόμα φαίνεται να υστερούν σε άλλα αναπτυξιακά θέματα.

Το 89% των παιδιών ηλικίας 6-9 ετών είναι ενεργοί χρήστες του internet. To 65% των παιδιών παγκοσμίως ξοδεύει πάνω από δύο ώρες χρήσης του υπολογιστής.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα εξής αποτελέσματα της έρευνας:
-To 66% των παιδιών ηλικίας 3-5 ετών μπορεί να παίξει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι τη στιγμή που δεν είναι ικανό να κάνει ποδήλατο,
-Το 38% των παιδιών αυτής της ηλικίας μπορεί να γράψει ολογράφως το όνομά του καθώς και το 14% μπορεί να δέσει τα κορδόνια του συγκρίνοντάς το με το 57% των παιδιών αυτού του ηλικιακού γκρουπ που μπορεί να ανοίξει ένα tablet και να το χρησιμοποιήσει.

Η τεχνολογία, κάνει αισθητή της παρουσίας της από νωρίς. Μπορούμε να συμπορευθούμε και πρέπει να συνυπάρξουμε μαζί της καθώς και να τη διδάξουμε στα παιδιά μας αλλά καλό θα είναι να περνάμε με τα μικρά μας δημιουργικό χρόνο εντός ή εκτός σπιτιού.

Πηγή: huffingtonpost

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας