Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-15 14:16:13 +0200 1,2,3,4 και οι αρθμοί γίνονται μια ευχάριστη δραστηριότητα! Μαθαίνουμε να μετράμε μέσα από το παραμύθι

Μαθαίνουμε να μετράμε μέσα από το παραμύθι

Μαθαίνουμε να μετράμε μέσα από το παραμύθι 470 900
1,2,3,4 και οι αρθμοί γίνονται μια ευχάριστη δραστηριότητα!

Τα βιβλία όπου το παιδί μαθαίνει να μετρά ή να διαβάζει μέσα από υπέροχες εικόνες είναι πολύτιμα στη διαδικασία της μάθησης. Σας προτείνουμε το παρακάτω βιβλίο που θα βοηθήσει εσάς και το παιδί σας να ανακαλύψετε την αξία και την δύναμη των αριθμών!

 

Στο βιβλίο “Οι Ελέφαντες πηγαίνουν επίσκεψη” (5+ ετών) της Evelina Daciute και της Inga Dagile, (μτφρ. Γεωργία Τσάκωνα, εκδόσεις Ηλίβατον, 2019), η Daciute αφηγείται την ιστορία 10 ελεφάντων, μιας μεγάλης οικογένειας, που ξεκινά να επισκεφτεί του φίλους τους που εχουν γιορτή. Πρώτη ξεκινάει η μαμά ελεφαντίνα, όπως συμβαίνει άλλωστε στις οικογένειες των παχύδερμων αυτών θηλαστικών, ακολουθεί ο μπαμπάς, τα έξι ελεφαντακια τους και στο τέλος ο παππούς και η γιαγιά. Στη διαδρομή ένας ελέφαντας μένει πίσω, για διάφορους, τις περισσότερες φορές αστείους λόγους, όπως για παράδειγμα ότι συνάντησε η γιαγιά τις συμμαθήτριές της από το νηπιαγωγείο ή ότι τα ελεφαντάκια ξεμυαλίστηκαν από τα παιχνιδιάρικα μαϊμουδάκια. Σε κάθε εικονογραφημένο σαλόνι οι ελέφαντες μειώνονται, ένας προς ένας, μέτρώντας αντίστροφα (10, 9, 8, 7…) μέχρι που η μαμά συνειδητοποιεί ότι προχωράει μόνη της και παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για να τους βρει (όπου και ξεκινάει ξανά η καταμέτρηση προς το 10!).

 

Ενα πανέξυπνο βιβλίο για μέτρημα, που μέσα από την ιστορία της οικογένειας ελεφάντων οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τους αριθμούς, παίζουν με αυτούς και διασκεδάζουν από την αστεία ιστορία, ενώ εξοικειώνονται με τις έννοιες της αφαίρεσης και της πρόσθεσης. Εξαιρετική εικονογράφηση από τη Λιθουανή εικαστικό, Inga Dagile, που συμπληρώνει μοναδικά την περιπέτεια των ελεφάντων. Να σημειωθεί ότι το βιβλίο έχει τιμηθεί με το βραβείο για το καλύτερο παιδικό βιβλίο στον διαγωνισμό “Vilnius 2015”, αλλά και το βραβείο στην κατηγορία του εικονογραφημένου της IBBY Λιθουανίας.

 

Πηγή: kokkinialepou.gr 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας