Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-22 12:45:06 +0300 5 παιχνίδια μέσα στο νερό που κάνουν το κολύμπι διασκέδαση! 5 παιχνίδια για να μαθούμε κολύμπι!

5 παιχνίδια για να μαθούμε κολύμπι!

5 παιχνίδια για να μαθούμε κολύμπι! 470 900
Παιχνίδια μέσα στο νερό που κάνουν το κολύμπι διασκέδαση!

Καλοκαίρι χωρίς θάλασσα δε γίνεται! Τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια στο νερό και τα λατρεύουν ακόμα περισσότερο όταν ξέρουν να κολυμπούν.

Πώς όμως μπορούμε να μάθουμε το μικρό μας να κολυμπάει εύκολα και γρήγορα; Η δασκάλα Gillian Chassels κάνει την εκμάθηση κολύμβησης διασκέδαση με 5 διασκεδαστικά παιχνίδια!

1. Μιλάμε στα ψαράκια
Βάζουμε το στόμα μας στο νερό και παριστάνουμε ότι μιλάμε στα ψαράκια της θάλασσας. Λέμε στο μικρό μας να βάλει το ένα του αυτί μέσα στο νερό για να μας ακούσει και στη συνέχεια το παροτρύνουμε να επαναλάβει ό,τι κάναμε. 

Δεν ξεχνάμε.  Χαμογελάμε διαρκώς και κάνουμε το μικρό μας να αισθανθεί άνετα. Το παιδί εξοικειώνεται με το νερό και δε θα αρνηθεί ένα τέτοιο παιχνίδι. 

2. Ώρα για ψάρεμα
Με μία κίνηση του ενός χεριού, κάνουμε ένα νοητό ημικύκλιο μπροστά και προς τα δεξιά ή αριστερά μας, ανάλογα με το χέρι που χρησιμοποιούμε, σαν να προσπαθούμε να πιάσουμε κάτι. Παροτρύνουμε το μικρό μας να δοκιμάσει και αυτό την...τεχνική ψαρέματός.

Με αυτόν τον τρόπο θα μάθει να κινεί άνετα και γρήγορα τα χέρια του μέσα στο νερό.

3. Άλλος με τη βάρκα μας;
Βάζουμε το παιδί μας οριζόντια στο νερό και στεκόμαστε μπροστά του, κρατώντας του τα χέρια. Παριστάνουμε τη βάρκα και το παροτρύνουμε να κουνήσει τα πόδια του κάνοντας την προπέλα!

4. Πράσινο φως, κόκκινο φως
Στεκόμαστε δίπλα στο παιδί μας. Όταν λέμε "πράσινο φως" κουνάμε χέρια και πόδια όσο πιο γρήγορα μπορούμε, ενώ όταν λέμε "κόκκινο φως" σταματάμε. 

5. Μπουρμπουλήθρες
Βάζουμε το μισό του κεφαλιού μας μέσα στο νερό και εκπνέουμε κάνοντας όσο πιο πολλές μπουρμπουλήθρες μπορούμε. Ένα πάντα διασκεδαστικό και εύκολο παιχνίδια που εξοικειώνει τα παιδιά με το νερό.

Φυσικά δεν ξεχνάμε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Μπρατσάκια και σωσίβια βρίσκονται οπωσδήποτε στη τσάντα θαλάσσης μας!

Αφήστε το μικρό σας να διαλέξει τα μπρατσάκι ή το σωσίβιο που του αρέσει και δε θα θέλει να το αποχωριστεί με τίποτα! Δείτε περισσότερα εδώ

Πηγή: todaysparents.com
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας