Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-30 14:28:18 +0300 Ένα αγαπημένο βιβλίο που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και κρύβει τα πιο σπουδαία μηνύματα. Μαθήματα ζωής από τον Μικρό Πρίγκιπα

Μαθήματα ζωής από τον Μικρό Πρίγκιπα

Μαθήματα ζωής από τον Μικρό Πρίγκιπα 470 900
Ένα αγαπημένο βιβλίο που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και κρύβει τα πιο σπουδαία μηνύματα.

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένας ήρωας που όλοι έχουμε αγαπήσει. Το πρώτο βιβλίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1943 και περιέγραφε την ιστορία ενός πιλότου του οποίου το αεροπλάνο συνετρίβη στη Σαχάρα. Εκεί συναντά ένα μικρό αγόρι, τον Μικρό Πρίγκιπα, που κατάγεται από έναν μακρινό πλανήτη και έχει κάνει αμέτρητα ταξίδια σε άλλους κόσμους του διαστήματος. 

Ο πιλότος και το μικρό αγόρι έμειναν στην έρημο για 8 ημέρες και δημιούργησαν ένα πολύ ισχυρό και γλυκό δέσιμο μετάξύ τους. Ο Μικρός Πρίγκιπας για 73 ολόκληρα χρόνια μαγεύει μικρούς και μεγάλους και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 250 γλώσσες. Μια ιστόρια που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και περνάει σπουδαία μαθήματα σε όλους μας.

Γινόμαστε και πάλι παιδιά 
Ο Μικρός Πρίγκιπας υπενθυμίζει στον πιλότο πώς είναι να βλέπει τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Τα παιδιά εκτιμούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και εμείς οι μεγάλοι συνειδητοποιούμε ότι κάποιες στιγμές πρέπει να αφηνόμαστε και να διατηρούμε αυτή τη μικρή δόση τρέλας και δημιουργικότητας που είχαμε και εμείς σαν παιδιά. Ο κόσμος φαντάζει πιο απλός και τα βάρη της καθημερινότητας πιο ελαφριά.

Εκτιμάμε το κάθε λεπτό
"Τώρα λοιπόν που γυρίζει μία φορά το λεπτό, δεν έχω πάνω από ένα δευτερόλεπτο για να ξεκουραστώ. Το ανάβω και το σβήνω μια φορά το κάθε λεπτό!"

Ο Μικρός Πρίγκιπας μεταξύ άλλων αφηγείται μια ιστορία για έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα σε έναν από τους πλανήτες που επισκέφθηκε. Εκεί η κάθε μέρα διαρκεί μόνο ένα λεπτό. Για αυτό το λόγο ο άνθρωπος που έμενε εκεί, έπρεπε να σβήνει τη λάμπα που έδινε φως στον πλανήτη κάθε ένα λεπτό και μετά από ένα λεπτό να την ξανανάβει, με αποτέλεσμα να μην έχει ποτέ χρόνο να ξεκουραστεί. Πολλές φορές το ξεχνάμε, κάθε λεπτό όμως που περνάει είναι σημαντικό και πρέπει να το εκτιμάμε και να το απολαμβάνουμε. 

Επιδιώκουμε τη γνώση και την εξερέυνηση για νεά πράγματα
Δεν πρέπει αν εφησυχαζόμαστε ποτέ! Η αγάπη για μάθηση και γνώση πρέπει να μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή και να τολμάμε να ανακαλύψουμε νέα πράγματα. Φυσικά τα ρίσκα είναι αναπόφευκτα αλλά δεν πρέπει να τα φοβόμαστε. Για αυτό λοιπόν, τολμάμε να ζήσουμε!

Ακούμε την καρδιά
"Να το μυστικό μου. Είναι ένα πολύ απλό μυστικό. Μόνο με την καρδιά βλέπεις αληθινά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια..."

Καλή η λογική, αλλά κάποιες φορές πρέπει να επιλέγουμε με την καρδιά. Να ακούμε το ένστικτό μας, ακόμα και αν η επιλογή μας είναι ρίσκο. 

Πηγή: huffingtonpost.gr


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας