Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 11:57:04 +0200 Στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, Special Olympics και UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην περιθωριοποίηση των παιδιών με αναπηρίες Μαζί για το παιδί

Μαζί για το παιδί

Μαζί για το παιδί 470 900
Στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, Special Olympics και UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην περιθωριοποίηση των παιδιών με αναπηρίες

Στα πλαίσια της διοργάνωσης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011 στην Αθήνα, η UNICEF και τα Special Olympics υπέγραψαν σήμερα ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για να ενισχύσουν την κοινή τους δέσμευση να προστατεύουν τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ένταξη των παιδιών με αναπηρίες.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Athens Hilton, ο Dr. Timothy Shriver, Πρόεδρος και CEO των Special Olympics και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF κ. Anthony Lake, δεσμεύθηκαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, συνεργαζόμενοι ακόμα πιο στενά από κοινού ώστε να καταπολεμήσουν νομοθετικά, κοινωνικά και φυσικά εμπόδια που αποκλείουν τα παιδιά με αναπηρία από την πλήρη τους συμμετοχή.

«Έχουμε την τιμή να καλωσορίζουμε τη UNICEF εδώ μαζί μας στην Αθήνα, στους Παγκόσμιους Αγώνες μας και από κοινού για να απευθύνουμε αυτή την κρίσιμη έκκληση για δράση για ένταξη», δήλωσε ο Dr. Timothy P. Shriver, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Special Olympics. «Καθώς οι αθλητές αυτοί λαμβάνουν θέση στην παγκόσμια σκηνή, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ Special Olympics και UNICEF, διπλασιάζοντας τις προσπάθειές μας για να επιτύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για τους αθλητές μας και τις οικογένειές τους και για όλα τα παιδιά με αναπηρίες.»

Τους επικεφαλής των δύο διεθνών οργανισμών καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας προς όφελος των παιδιών με αναπηρίες στην Ελλάδα και τον κόσμο.

«Τα παιδιά με αναπηρίες έχουν τις ίδιες ελπίδες και όνειρα όπως όλα τα παιδιά και το ίδιο δικαίωμα να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους,» δήλωσε ο Anthony Lake, Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF. «Η στέρηση αυτού του δικαιώματος είναι μια απώλεια όχι μόνο για αυτά τα παιδιά αλλά και για τις κοινωνίες μας. Αυτό είναι πέρα από κάθε ηθική. Ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ Special Olympics και UNICEF θα βοηθήσουμε να προστατευθεί το δικαίωμα αυτό για περισσότερα παιδιά με αναπηρίες και πράττοντας έτσι, θα τους επιτρέψουμε να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στις κοινότητες και στις χώρες τους.»
Ως συχνοί στόχοι διακρίσεων και παραμέλησης, τα παιδιά με αναπηρίες στερούνται συνήθως από αναγκαίες υπηρεσίες όπως η βασική ιατρική περίθαλψη, η εκπαίδευση και άλλες παροχές της κοινωνικής πρόνοιας. Αρνητικές κοινωνικές συμπεριφορές καθιστούν επίσης τα παιδιά με αναπηρίες εξαιρετικά ευάλωτα στη βία, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση. Η αντιμετώπιση των διακρίσεων που κρατά τα παιδιά με αναπηρίες στο περιθώριο της κοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας ώστε να μπορέσουμε να τα εντάξουμε ως ίσα και ενεργά μέλη των κοινοτήτων τους.

Από το 2007 η UNICEF και τα Special Olympics έχουν εργαστεί μαζί για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ικανότητες και τα δικαιώματα των παιδιών με νοητική αναπηρία, για την αλλαγή των αντιλήψεων και την αντιμετώπιση αρνητικών στάσεων. Μαζί οι δύο οργανισμοί προωθούν τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση των παιδιών με διανοητική αναπηρία και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο και προσπαθούν να οικοδομήσουν την αυτοδυναμία, την αυτοπεποίθηση και τις ικανότητες συνηγορίας τους, μέσω του αθλητισμού και σχετικών υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας