Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-02-10 17:06:32 +0200 Μαγειρική με το μικρό μας; Γιατί όχι! Πάμε μαζί στην κουζίνα!

Πάμε μαζί στην κουζίνα!

Πάμε μαζί στην κουζίνα! 470 900
Γιατί η μαγειρική μπορεί να γίνει η αγαπημένη δραστηριότητα την εποχή του lockdown

Τα νήπια παρατηρούν τα πάντα γύρω τους και δεν αφήνουν τίποτα να τους ξεφύγει. Είναι στην ηλικία  που ανακαλύπτουν τον κόσμο και η ανεξάντλητη ενέργειά τους απαιτεί να ασχολούμαστε μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο! Στις δουλειές του σπιτιού, στον ύπνο, στη βόλτα, στο μαγείρεμα, σε όλα!

Η μαγειρική με ένα νήπιο είναι μία ιδιαίτερη εμπειρία. Ενθουσιάζεται τόσο πολύ με το αντικείμενο και κάνει αυτό που για εμάς είναι ρουτίνα, να μοιάζει μία μοναδική εμπειρία. Το πιθανότερο είναι από μόνο του να σας πει ότι θέλει να βοηθήσει στο μαγείρεμα, ειδικά αν είναι κοριτσάκι. Φυσικά σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει να το ενθαρρύνουμε, καθώς η ικανοποίηση που νιώθει, του προσφέρει αυτοπεποίθηση και όρεξη για δημιουργία. Εμπλέξτε λοιπόν το μικρό σας σε όλα τα στάδια της μαγειρικής, από το τι θα φτιάξουμε και τα υλικά που θα αγοράσουμε, μέχρι την προετοιμασία και το μαγείρεμα.

Η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτήν την ηλικία είναι πολύ μικρό, για να μάθει να μαγειρεύει κανονικά, αλλά σίγουρα μπορεί να μάθει να μετράει, να πλάθει κουλουράκια και να αναμειγνύει τα υλικά που του δίνετε και φυσικά να... δοκιμάζει όσα φτιάχνετε.

Μπορεί η κουζίνα να γίνεται χάλια, όταν το μικρό σας φοράει την ποδιά του σεφ, αλλά όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, υπάρχουν και αρκετά οφέλη. Για παράδειγμα, από τη μικρή του ακόμα ηλικία, θα μάθει να τρώει υγιεινά και να επιλέγει από μόνο του τα φαγητά που κάνουν καλό στη υγεία του.

Τι μπορούμε όμως να μαγειρέψουμε με το μικρό μας, ώστε να ενθουσιαστεί ακόμα περισσότερο;

Μάφινς!

Τα παιδιά τρελαίνονται για μάφινς με κάθε γεύση και κάθε συνδυασμό! Φτιάχνονται σχετικά εύκολα και μπορούμε να τα προσαρμόσουμε στα γούστα του μικρού μας! Χρησιμοποιήστε φράουλες, μπανάνα ή μήλο, που είναι τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών και να είστε σίγουρες ότι θα τα λατρέψουν! Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε αλμυρά μάφινς με τυρί, καρότο ή κολοκύθι!

Πίτσα!

Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων! Βρείτε μία εύκολη συνταγή για βάση πίτσας, φτιάξτε την και αφήστε το παιδί σας να αναλάβει τα υλικά που θα μπουν από πάνω. Οι συνδυασμοί του και οι ιδέες του μπορεί να σας εκπλήξουν!

Κουλουράκια!

Τα κουλουράκια ίσως είναι η πιο εύκολη επιλογή. Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν σχεδόν σε όλη τη διαδικασία και τρελαίνονται να τα τρώνε. Φτιάξτε την αγαπημένη τους συνταγή και θα έχετε ένα υγιεινό και σπιτικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας!

Φρέσκοι χυμοί

Τώρα που ήρθε το καλοκαιράκι, ο οργανισμός του μικρού μας πρέπει να ενυδατώνεται συνεχώς. Φτιάξτε πααρέα, χυμούς με τα αγαπημένα του φρέσκα φρούτα και να είστε σίγουρες ότι θα το λατρέψουν!

Extra tip:

Ταυτόχρονα με τη μαγειρική, μάθετε στο παιδί σας να κάθετε μόνο του στο τραπέζι, να τρώει μόνο του και φυσικά να καθαρίζει μετά! Εάν του τα μάθουμε αυτά από τώρα, θα είναι συνήθειες που θα τις έχει μια ζωή.

 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας