Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-03-16 14:50:43 +0200 Η σκηνοθέτης Leah Kayaleh προχώρησε με τον συνεργάτη της Rani Kayaleh, στην παραγωγή αυτής της ταινίας με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Μία ταινία μικρού μήκους για την παιδική κακοποίηση

Μία ταινία μικρού μήκους για την παιδική κακοποίηση

Μία ταινία μικρού μήκους για την παιδική κακοποίηση 470 900
Η σκηνοθέτης Leah Kayaleh προχώρησε με τον συνεργάτη της Rani Kayaleh, στην παραγωγή αυτής της ταινίας με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Με αφορμή τις εξελίξεις τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, σε σχέση με επίσημες καταγγελίες, για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν υποστεί τόσο παιδιά όσο και ενήλικες, έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος διάλογος για την εκπαίδευση σε ανάλογα θέματα.

Μία από τις πρώτες κινήσεις, που ακολούθησαν τις υποθέσεις αυτές, ήταν το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει το προγραμματισμό συγκεκριμένων μαθημάτων που θα αφορούν στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Κρίνεται πλέον αναγκαίο να υπάρξει ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συζήτηση σε θέματα που δυστυχώς μας δυσκολεύουν όλους. 

Ένα ίσως από τα σημαντικότερα θέματα που θα χρειαστεί να διαπραγματευτούν οι ειδικοί που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της υλοποίησης της εκπαίδευσης του σχολικού πληθυσμού είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις ο θύτης βρίσκεται στο κοντινό περιβάλλον του θύματος και συχνά οι γονείς, γνωρίζουν τον δράστη αλλά παράλληλα, δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει. 

Μία ταινία μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε πριν από μόλις λίγους μήνες, αποκαλύπτει πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί ένα μικρό παιδί σε κίνδυνο. Η ταινία μικρού μήκους ονομάζεται “Watch Over Me”. Η σκηνοθέτης Leah Kayaleh προχώρησε με τον συνεργάτη της Rani Kayaleh, στην παραγωγή αυτής της ταινίας με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Το βίντεο αναδεικνύει πως ακόμα και η παραμικρή αλλαγή στην συμπεριφορά του παιδιού μπορεί να σημαίνει πολλά. 

 

Δείτε και εσείς την ταινία μικρού μήκους παρακάτω: 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας