Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-01 14:14:50 +0200 Γνωρίστε τα! 15 σημάδια που μαρτυρούν την εγκυμοσύνη

15 σημάδια που μαρτυρούν την εγκυμοσύνη

15 σημάδια που μαρτυρούν την εγκυμοσύνη 470 900
Γνωρίστε τα!

Λίγο πολύ όλες οι γυναίκες, κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί "Μήπως είμαι έγκυος;". Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα πριν το γυναικολόγο μας ή το τεστ εγκυμοσύνης, μας τη δίνει το ίδιο το σώμα μας! 

1. Πρησμένο και υπερευαίσθητο στήθος
Είναι ένα από τα πρώτα και από τα πιο κοινά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες, το στήθος αλλάζει. Μεγαλώνει, γίνεται πιο σλκηρό και πονάει με ένα μόνο άγγιγμα.

2. Σκούρες θηλές
Αλλαγές ενδέχεται να παρατηρήσουμε και στο χρώμα των θηλών μας. Αν σας φανούν πιο σκούρες από ότι συνήθως, μην ανησυχήσετε. Το πιθανότερο είναι ο πελαργός να είναι καθ'οδόν!

3. Κηλίδες αίματος
Περίπου δέκα ημέρες μετά τη σύλληψη, πολλές γυναίκες εμφανίζουν λίγες κηλίδες αίματος. Οχι, δεν είναι περίοδος, είναι ένα ακόμα σημάδι που επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη.

4. Συχνοουρία ή δυσκοιλιότητα
Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες το σώμα μας και ο οργανισμός μας αλλάζει. Οι αλλαγές στο περιβάλλον της μήτρας ενδέχεται να προκαλέσουν συχνοουρία ή και δυσκοιλιότητα. 

5. Κούραση
Εάν αισθάνεστε μία αδικαιολόγητη κούραση, είναι αρκετά πιθανόν σε λίγους μήνες ο πελαργός να σας χτυπήσει την πόρτα! Πολλές γυναίκες αισθάνονται έτσι από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, μέχρι και την 12η εβδομάδα, όπου τότε ο πλακούντας έχει σχεδόν διαμορφωθεί.

6. Ναυτία
Η περίφημη πρωινή ναυτία -που δεν είναι απαραίτητα πρωινή- είναι ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Πάνω από το 80% των γυναικών βιώνουν πρωινές.

7. Σούπερ όσφρηση
Η αίσθηση της όσφρησης οξύνεται ήδη από τις πρώτες εβδομάδες. 

8. Αυξημένη θερμοκρασία
Εάν βάλετε θερμόμετρο και παρατηρήσετε ότι η θερμοκρασία σας είναι λιγάκι ανεβασμένη, μην ανησυχήσετε. Η αυξημένη θερμοκρασία συνηθίζεται τις πρώτες εβδομάδες της εκγυμοσύνης.

9. Καθυστέρηση
Είναι το πιο προφανές και το πιο έγκυρο σημάδι εγκυμοσύνης. Ακόμα και αν δεν έχουμε κανένα άλλο σύπτωμα, η απουσία περιόδου θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. 

10. Λιγούρες
Ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι μεγαλώνει μέσα μας και είναι λογικό το σώμα μας να καταβάλει τρομερή προσπάθεια και ενέργεια για να τα καταφέρει. Τους εννέα αυτούς μήνες, χρειαζόμαστε περισσότερο φαγητό και οι πρώτες λιγούρες ξεκινούν ήδη από το πρώτο τρίμηνο.

11. Πονοκέφαλος
Τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης, οι ορμόνες μας τρελαίνονται! Αυτό μπορεί να οδηγήσει και στην εμφάνιση πονοκεφάλων που όμως όσο πλησιάζουμε στην τελική ευθεία , υποχωρούν.

12. Κυκλοθυμία
Η διαθεσή μας μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. Λόγω των ορμονών, τη μία μπορεί να νιώθουμε οι πιο ευτυχισμένες γυναίκες στον κόσμο και την άλλη να βάζουμε τα κλάματα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

13. Ζαλάδες
Οι ζαλάζες ακόμα και οι τάσεις λιποθυμίας είναι σύνηθες φαινόμενο την περίοδο της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο. 

14. Μεταλλική αίσθηση στο στόμα
Αρκετές γυναίκες παρατήρησαν στην αρχή της εγκυμοσύνης τους ότι είχαν μία μετάλλική γεύση στο στόμα. Τα αίτια αυτής της αίσθησης δεν έχουν ακόμα βρεθεί, είναι ένα σύμπτωμα όμως που παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό.

15. Τρελά όνειρα
Τα όνειρά μας το μεγαλύτερο διάστημα της εγκυμοσύνης είναι εντελώς αλλοπρόσαλλα και τις περισσότερες φορές δε βγάζουν καν νόημα!

Πηγή: todaysparent.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας