Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-03-02 13:56:58 +0200 Σχολικά κτίρια ζωντανεύουν τα Σαββατοκύριακα και φιλοξενούν δωρεάν δράσεις για όλες τις ηλικίες. Μάρτιος: Μήνας Αναπηρίας με κυριακάτικες εκδηλώσεις στα Ανοιχτά Σχολεία!

Μάρτιος: Μήνας Αναπηρίας με κυριακάτικες εκδηλώσεις στα Ανοιχτά Σχολεία!

Μάρτιος: Μήνας Αναπηρίας με κυριακάτικες εκδηλώσεις στα Ανοιχτά Σχολεία! 470 900
Σχολικά κτίρια ζωντανεύουν τα Σαββατοκύριακα και φιλοξενούν δωρεάν δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Ο Μάρτιος, εκτός από το ότι σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης, έχει οριστεί από τον δήμο Αθηναίων ως ο μήνας Εξοικείωσης με την Αναπηρία. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η εξοικείωση με την εικόνα της αναπηρίας, η συνειδητοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία στη μετακίνηση τους, η αλλαγή του τρόπου σκέψης της κοινότητας και η ανάδειξη της αναγκαιότητας της προσβασιμότητας για όλους.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και οργανώνει δύο ειδικές εκδηλώσεις την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στο Ανοιχτό Σχολείο στο Γουδί και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στο Ανοιχτό Σχολείο στο Νέο Κόσμο.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου, ώρα 12.00 - 14.00, στο 106ο Δημοτικό Σχολείο - 8ο Δημοτικό Σχολείο - 9ο Ειδικό Δημοτικό, στο Γουδί (Πόντου & Αγίου Θωμά) θα συμμετέχουν:

-         Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων - ο Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Καμούτσης Αθανάσιος, θα μιλήσει για τον αυτισμό με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό,

-         Το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Ήχου Μουσικής και Λόγου - η μουσική ομάδα του Κέντρου θα πραγματοποιήσει μία μουσική παρουσίαση με πιάνο και σαξόφωνο,

-         Το ΚΕΔΥ Πειραιά - η Διευθύντρια κ. Στεφανία Φούσκα, θα εστιάσει μέσα από την ομιλία της στην ενδυνάμωση των γονέων,

-         Η χορευτική ομάδα των Griego Latino η οποία θα ταξιδέψει το κοινό με χορό στην Λατινική Αμερική.

-         Το The Happy Art με ένα δημιουργικό εργαστήρι ομαδικών κατασκευών από χρωματιστά τουβλάκια.

 

Την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 12.00 - 14.00, στο 93o Δημοτικό Σχολείο, στο Νέο Κόσμο (Πυθέου 9 & Αγκύλης)  θα συμμετέχουν:

-         Η συγγραφέας Λίλα Πατρόκλου με αφήγηση παραμυθιών,

-         Η Γέφυρα Ζωής, Σύλλογος Α.μ.ε.Α Δυτικού Τομέα – ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Διονύσης Γουράνιος, θα πραγματοποιήσει ομιλία για το κρίσιμο θέμα της προσβασιμότητας,

-         Ο Σύλλογος προσαρμοσμένης άσκησης & αναψυχής θα οργανώσει το κινητικό εργαστήρι «Άθληση για όλους»,

-         Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Τέχνη & Ένταξη θα παρουσιάσει τα θεατροπαιχνιδίσματα: «Το Τσίρκο»,

-         Η VSA HELLAS θα οργανώσει ανοιχτό εργαστήρι δημιουργικής κίνησης για άτομα με και χωρίς αναπηρία.

 

Τα Ανοιχτά Σχολεία είναι ένας χώρος δημιουργίας για όλους με δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας και άθλησης. Ανάμεσα στις περισσότερες από τις 100 προσφερόμενες δράσεις του προγράμματος ξεχωρίζουν, «λόγω του μήνα», κάποιες που έχουν ωφελούμενους αποκλειστικά άτομα, κυρίως παιδιά, με αναπηρία.

Οι δράσεις αυτές είναι ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες και τις δεξιότητές τους με στόχο να έχουν ουσιαστική πρόσβαση στη διασκέδαση, στη γνώση και στη δημιουργική απασχόληση. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, υλοποιούνται ήδη με μεγάλη επιτυχία ποικίλες δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην κοινωνική επανένταξη ατόμων με αναπηρία.

Κάθε Σάββατο στα Πετράλωνα (76ο Δημοτικό) και ώρα 6.30-8 οι Griego Latino χορεύουν σε ρυθμούς λάτιν για Α.με.Α και άτομα τυπικής ανάπτυξης όλων των ηλικιών.

Τα απογεύματα της Τρίτης και της Πέμπτης και ώρα 5-7 στο Γουδί (106ο - 8ο - 9ο Ειδ. Δημοτικά) η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων προσκαλεί παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, έφηβους, ενήλικες με αυτισμό και άτομα τυπικής ανάπτυξης να «δημιουργήσουν μαζί» σε μια δράση ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.

Από τον Μάρτιο ξεκινούν στο Μετς (13ο Δημοτικό) δράσεις Καλλιέργειας – Κηπουρικής & Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής από την ΑΜΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ κάθε Δευτέρα 5-7.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία είναι μία πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μάθε για το πρόγραμμα, πάρε μέρος!

Δείτε περισσότερες πληρηοφορίες στο  www.athensopenschools.gr .

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας