Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-30 15:21:43 +0200 Tα μάτια του νεογέννητου είναι πολύ ευαίσθητα και μπορεί να μολυνθούν κατά τη διάρκεια ή μετά τον τοκετό. Λοιμώξεις των ματιών και τοκετός

Λοιμώξεις των ματιών και τοκετός

Λοιμώξεις των ματιών και τοκετός 470 900
Άρθρο από Θεόδωρος Σ. Φιλιππόπουλος, ΜD
Tα μάτια του νεογέννητου είναι πολύ ευαίσθητα και μπορεί να μολυνθούν κατά τη διάρκεια ή μετά τον τοκετό.

Οι γιατροί επεμβαίνουν αμέσως μετά τη γέννα του μωρού αφού το φαινόμενο είναι αρκετά σοβαρό. Η καθαριότητα λειτουργεί προληπτικά με εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Μολύνσεις κατά τη διάρκεια του τοκετού  
Μολύνσεις των ματιών μπορεί να πάθουν τα νεογέννητα κατά τη διάρκεια του τοκετού. Για το λόγο αυτό, μόλις γεννηθούν, τους χορηγούνται αντιβιοτικές σταγόνες για τα μάτια. Οι μολύνσεις αυτές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Μολύνσεις μετά τον τοκετό  
Μετά τον τοκετό, τα βρέφη μπορεί να παρουσιάσουν κόκκινα μάτια και τσίμπλες. Οι μολύνσεις αυτές προκαλούνται από διάφορα είδη ιών και θεραπεύονται με ειδικές σταγόνες. 

Δεν ξεχνάμε!
Οι λοιμώξεις των ματιών διαρκούν περίπου μία εβδομάδα και είναι μεταδοτικές. Το καλύτερο μέσο για την αποφυγή τους είναι η καθαριότητα. Κάθε φορά λοιπόν που ερχόμαστε σε επαφή με το πρόσωπο του παιδιού, πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας. Στο μέτρο της ευγένειας δεν επιτρέπουμε σε ενήλικες ή άλλα παιδιά να αγγίζουν το παιδί στο πρόσωπο.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας