Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 10:08:35 +0300 Τι σημαίνει η παρουσία αυξημένου λευκώματος στα ούρα και πώς αντιμετωπίζεται Λεύκωμα στην εγκυμοσύνη

Λεύκωμα στην εγκυμοσύνη

Λεύκωμα στην εγκυμοσύνη 470 900
Άρθρο από Ιωάννα Τσιαούση

Τι σημαίνει η παρουσία αυξημένου λευκώματος στα ούρα και πώς αντιμετωπίζεται

Τι σημαίνει η παρουσία αυξημένου λευκώματος στα ούρα
Η παρουσία λευκώματος στα ούρα αποτελεί μία εργαστηριακή ένδειξη η οποία πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω διότι συνδέεται με σοβαρές  παθολογικές καταστάσεις.
Η παρουσία του λευκώματος σε μια γενική ούρων θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο με εξέταση καταρχήν  ούρων 24- ωρου. Μια παθολογική τιμή λευκώματος στα ούρα  24-ωρου αποτελεί μια εργαστηριακή ένδειξη ανάπτυξης μιας παθολογικής κατάστασης στην εγκυμοσύνη η οποία ονομάζεται Προεκλαμψία .

Τι είναι η προεκλαμψία
Τα συμπτώματα που εμφανίζονται στην περίπτωση της προεκλαμψίας είναι η αύξηση της Αρτηριακής πίεσης και η εμφάνιση οιδημάτων στα κάτω άκρα .Η έγκυος που θα αναπτύξει προεκλαμψία μπορεί να αισθάνεται επίμονους πονοκεφάλους, άλγος στην περιοχή του ήπατος και θόλωση της όρασης. Πέραν της παρουσίας λευκώματος στον εργαστηριακό έλεγχο, προκύπτουν παθολογικές τιμές ηπατικών ενζύμων όπως και του ουρικού οξέος .
Η προεκλαμψία εμφανίζεται συνήθως στο τρίτο τρίμηνο, σε γυναίκες πρωτότοκες. Υπάρχουν κάποιοι προδιαθεσικοί παράγοντες που συνδεόνται με την εμφάνιση προεκλαμψίας όπως η λήψη πολλών κιλών σε σύντομο χρόνο και η ύπαρξη εδάφους νεφρικών παθήσεων της γυναίκας.

Μπορεί η εμφάνιση του λευκώματος να υποδηλώνει άλλες καταστάσεις;
Η παρουσία λευκώματος στα ούρα, αν δεν συνδέεται με την εμφάνιση προεκλαμψίας, δηλώνει την ύπαρξη κάποιας λοίμωξης του ουροποιητικού και πρέπει να διερευνηθεί προς αυτή την κατεύθυνση

Πώς μπορεί να προληφεί και ποιά η θεραπεία μετά την εμφάνισή του λευκώματος;
Η κατανάλωση δίαιτας χωρίς αλάτι, καθώς και η λήψη ασπιρίνης μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης προεκλαμψίας . Ως  αναφορά  στη θεραπεία, στην περίπτωση της προεκλαμψίας εφαρμόζεται αντι-υπερτασική αγωγή και γίνεται αυξημένη παρακολούθηση του εμβρύου. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας