Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-12-09 17:38:23 +0200 Αν το νεογέννητο μωράκι σας έχει γίνει ο λόγος που δε μπορείτε να ησυχάσετε, μπορεί να έχει μπει στην περίοδο των κολικών. Πώς θα αντιμετωπίσετε τους κολικούς του μωρού σας

Πώς θα αντιμετωπίσετε τους κολικούς του μωρού σας

Πώς θα αντιμετωπίσετε τους κολικούς του μωρού σας 470 900
Αν το νεογέννητο μωράκι σας έχει γίνει ο λόγος που δε μπορείτε να ησυχάσετε, μπορεί να έχει μπει στην περίοδο των κολικών.

Οι  κολικοί είναι πόνοι στην κοιλιά οι οποίοι προκαλούν αναστάτωση στο βρέφος πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας και εμφανίζονται ανάμεσα στον πρώτο και τον τρίτο μήνα της ζωής του.  Πρόκειται για μία αρκετά δυσάρεστη κατάσταση που ταλαιπωρεί και εσάς αλλά και το μωρό σας. Τα αίτια των κολικών δεν έχουν ακόμα διαγνωσθεί, όμως είναι κοινώς αποδεκτό ότι σχετίζονται με την κατάποση του γάλακτος.

Μερικά μωρά εισπνέουν περισσότερο αέρα από άλλα όταν πίνουν το γάλα τους  με μπιμπερό, με αποτέλεσμα αυτός να εγκλωβίζεται στην κοιλίτσα τους και να προκαλεί συσπάσεις στο έντερο. Για αυτό και θα προσέξετε ότι το μωρό σας κατά την περίοδο των κολικών έχει αέρια, μετά την αποβολή των οποίων ανακουφίζεται προσωρινά.

Σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ στον τομέα των κολικών, με ολοκληρωμένα συστήματα μπιμπερό που δεν επιτρέπουν τον αέρα να εισχωρίσει στην κοιλίτσα του μωρού σας και συμβάλλουν με επιτυχία στην πρόληψη των κολικών.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακουφίσετε το μωράκι σας με διάφορους τρόπους:

1. Κρατήστε το μωρό σας έτσι ώστε να έρχεται σε επαφή με το σώμα σας: η θερμοκρασία σας θα το ανακουφίσει.

2. Βάλτε το στο κρεβάτι μπρούμυτα ή ακουμπήστε το στα γόνατά σας και χαϊδέψτε του την πλατούλα.

3. Ένας περίπατος με το καροτσάκι, ή ακόμα καλύτερα εάν το βάλετε στο μάρσιπο, μπορεί να το ηρεμήσει.

4. Μία βόλτα με το αυτοκίνητο είναι συχνά αποτελεσματική, ακόμα κι αν χρειάζεται να κάνετε κύκλους γύρω από το τετράγωνο. Η κίνηση και ο θόρυβος της μηχανής θα το αποκοιμήσουν.

5. Ένα ελαφρύ μασάζ στην κοιλίτσα με κυκλικές κινήσεις μπορεί να το βοηθήσει να αποβάλει τα αέρια που έχουν εγκλωβιστεί.

6. Εάν θηλάζετε αποφύγετε  τροφές με ίνες, όπως κρεμμύδια, φασόλια, καυτερές τροφές, μπαχάρια, καφές, μπρόκολο ή πολύ λιπαρές ουσίες.

7. Εάν το μωρό σας πίνει προκατασκευασμένο βρεφικό γάλα εμπορίου συζητήστε με τον παιδίατρό σας την πιθανότητα αλλαγής του γάλακτος.

 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας