Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-11-20 11:35:09 +0200 Πως βοηθάμε τα παιδιά μας να κοινωνικοποιηθούν, όταν δεν μπορούν να συναντήσουν τους φίλους τους; Κοινωνικοποίηση στα χρόνια της πανδημίας

Κοινωνικοποίηση στα χρόνια της πανδημίας

Κοινωνικοποίηση στα χρόνια της πανδημίας 470 900
Και ενώ μέσω της τηλεκπαίδευσης, το μάθημα μπορεί να συνεχίσει να γίνεται και η πληροφορία να φτάνει στα παιδιά, μένουν πολλά ερωτηματικά για το πως τα παιδιά θα μάθουν να κάνουν φίλους.

Δύο από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους τα παιδιά μας πάνε στο σχολείο είναι να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν. Και ενώ μέσω της τηλεκπαίδευσης, το μάθημα μπορεί να συνεχίσει να γίνεται και η πληροφορία να φτάνει στα παιδιά, μένουν πολλά ερωτηματικά για το πώς τα παιδιά θα μάθουν να κάνουν φίλους. 

 

Παρακάτω θα δείτε κάποιες συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες: 

 

  • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να επικοινωνήσει με τους φίλους του, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μία συζήτηση τηλεφωνική μέσω της δικής σας οικογένειας και μιας άλλης.
  • Μιλήστε στο παιδί σας για το τι συμβαίνει και γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να βρεθεί με τους φίλους του.
  • Στον καθημερινό σας περίπατο, σε περίπτωση που δείτε κάποιο άλλο παιδάκι στο δρόμο, κάνετε μία μικρή συζήτηση με τους γονείς του. Η μίμηση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπου διαπαιδαγώγησεις των παιδιών. 
  • Βοηθήστε το παιδί σας, δίνοντας του χρόνο και χώρο, να μιλήσει για τα συναισθήματά του και για ότι το προβληματίζει. Η κοινωνικοποίηση είναι ουσιαστικά εκπαίδευση στην επικοινωνία. 
  • Τα βιβλία και οι παιδικές ταινίες είναι ένας ακόμα τρόπος να εκπαιδεύσετε το παιδί σας στην αξία της φιλίας και της δημιουργία σχέσεων με τους συνομιλήκους. 


 

Είναι πολύ δύσκολη η περίοδος που διανύουμε και είναι λογικό οι γονείς που δουλεύουν να δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο. Όμως είμαστε σίγουροι πως όπως όλοι μας, έτσι και εσείς κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε! 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας