Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 10:49:00 +0300 Με το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, η κίνηση γίνεται παιχνίδι! «Κινούμαστε και μας αρέσει»

«Κινούμαστε και μας αρέσει»

«Κινούμαστε και μας αρέσει» 470 900
Με το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, η κίνηση γίνεται παιχνίδι!
Από αυτό τον Οκτώβριο, οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ θέτουν σε εφαρμογή τη νέα θεματική ενότητα του προγράμματος, «Κινούμαστε και μας αρέσει!».

Σκοπός της συγκεκριμένης ενότητας είναι η παρότρυνση των παιδιών και των οικογενειών τους να κινούνται καθημερινά, το λιγότερο 60 λεπτά, διασκεδάζοντας!

Ο σημερινός σύγχρονος και κατά κόρον καθιστικός τρόπος ζωής, επηρεάζει όχι μόνο την υγεία των ενηλίκων αλλά και αυτή των παιδιών. Λιγότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες και περισσότερη κίνηση συμβουλεύει το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, προτρέποντας τα παιδιά να μειώσουν το χρόνο που περνούν παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, βλέποντας τηλεόραση και χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή. Για παράδειγμα, το παιδί μπορεί αντί να περνάει ώρες μπροστά σε μια οθόνη, να παίξει έξω με τους φίλους του, να βγάλει βόλτα το σκύλο, να βοηθήσει τους γονείς του έξω στον κήπο, να μαστορέψει ή απλά να παίξει με τα παιχνίδια του… Μικρές μόνο αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Οι τοπικές ομάδες του προγράμματος προετοιμάζουν πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως αγώνες μπάσκετ με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών, φεστιβάλ κίνησης, περιπάτους στην πόλη, δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών κίνησης σε σχολικές αυλές και πολλά άλλα. Η αφίσα της ενότητας με κεντρικό μήνυμα «Κινούμαι, τρέχω, παίζω τουλάχιστον 60 λεπτά τη μέρα» αναρτάται σε κομβικά σημεία του δήμου και το σχετικό φυλλάδιο διανέμεται στις οικογένειες.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ (www.paideiatrofi.org) για να μαθαίνετε όλα τα νέα που αφορούν στο πρόγραμμα και την εφαρμογή της νέας του θεματικής ενότητας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας