Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 18:16:43 +0300 Παραστάσεις, δράσεις, μαθήματα και ακόμη περισσότερες… εκπλήξεις επιφυλάσσει η νέα καλλιτεχνική περίοδος που μόλις ξεκινά για τους μικρούς φίλους του Κινητήρας Studio. Κινητήρας… για το παιδί

Κινητήρας… για το παιδί

Κινητήρας… για το παιδί 470 900
Παραστάσεις, δράσεις,  μαθήματα και ακόμη περισσότερες…  εκπλήξεις επιφυλάσσει η νέα καλλιτεχνική περίοδος που μόλις ξεκινά για τους μικρούς φίλους του Κινητήρας Studio.
Στο καλλιτεχνικό, φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον του στη γειτονιά της Ακρόπολης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές μορφές χορού και θεάτρου, ενώ παράλληλα εξελίσσονται κι εμπνέονται μέσα από την ομαδική δημιουργία και την προσωπική παρατήρηση. 


ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Παραμυθοφουρνίσματα

Στην παιδική σκηνή του Κινητήρας Studio κι αφού ξετρέλαναν με τις γεύσεις τους μικρούς και μεγάλους, τα Παραμυθοφουρνίσματα συνεχίζουν να… μαγειρεύονται από τις 3 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο απόγευμα.
Όλα ξεκινούν με το ζύμωμα, το πλάσιμο κι έπειτα το φορμάρισμα και το ψήσιμο των μπισκότων. Παιδιά και γονείς αναλαμβάνουν το γλυκό εγχείρημα, και όσο τα μπισκοτάκια ψήνονται στο φούρνο, η διήγηση μας παρασύρει σε κόσμους μαγικούς, μέσα στις μοσχοβολιές. Παραμύθια από σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, ζωντανεύουν με τη φωνή του μάγειρα – παραμυθά, με μουσική και βίντεο αρτ. Ανάμεσά τους το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» που διακρίθηκε με το κρατικό βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου το 2011. Τέλος – κι αν δεν έχουνε καεί – ο καθένας θα φύγει με το μπισκότο του πασπαλισμένο ζάχαρη άχνη κι έτοιμο για φάγωμα!

Σύλληψη-Σκηνοθεσία Αντιγόνη Γύρα, Εικαστική Επιμέλεια Βίκυ Αδάμου, Μουσική Ορέστης Τάνης, Βίντεο Αρτ Χρήστος Μαυρίδης
Διαβάζουν Αλίκη Αβδελοπούλου, Έλενα Τυρέα

Με την πολύτιμη συμβολή της συγγραφέως βιβλίων για παιδιά και νέους Χαράς Γιαννακοπούλου. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Πατάκη για την παραχώρηση του βιβλίου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, εικονογράφηση Μυρτώ Δεληβοριά.

Από  3/11 και κάθε Σάββατο στις 17.30 
Διάρκεια: 75’
Που : Κινητήρας Στούντιο, Ερεχθείου 22 (πλησίον μετρό Συγγρού Φιξ)
Τιμή εισιτηρίου: 8€ 
Επικοινωνία: 2109248328 (για διοργάνωση ιδιωτικών παραστάσεων, κα Φλώρα Καλομοίρη)
 http://www.youtube.com/watch?v=KxCoFGmi2Q0


ΕΚ – ΠΛΗΞΗ
Η νέα δράση του Κινητήρα ΕΚ – ΠΛΗΞΗ έρχεται για να «αναστατώσει» τη ζωή στα σχολεία μέσα από τη διαδραστική παράσταση του νέου έργου της Χαράς Γιαννακοπούλου Το Τσίρκο που κοιμήθηκε. Μια πρωτοποριακή ιδέα της ομάδας του ΚΙΝΗΤΗΡΑ που «εισβάλλει» φέτος στο σχολείο για να το μεταμορφώσει σε τσιρκοπολιτεία για μια ολόκληρη μέρα – ίσως και για πάντα…
Μέσα από την κίνηση, το χορό, τη μουσική, το λόγο και πάνω απ’ όλα το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, μαθητές και δάσκαλοι συμπράττουν υπό την καθοδήγηση των έξι περφόρμερ-εμψυχωτών του ΚΙΝΗΤΗΡΑ από την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης  έως και την τέταρτη διδακτική ώρα για να λύσουν όλοι μαζί το… μυστήριο του Τσίρκου που κοιμήθηκε.

Σύλληψη δράσης-σκηνοθεσία-χορογραφια Αντιγόνη Γύρα, Σύλληψη ιστορίας-κείμενα Χαρά Γιαννακοπούλου, Εικαστικό περιβάλλον-κοστούμια Ευδοκία Βεροπούλου
Πρωτότυπη μουσική Ορέστης Τάνης, Βοηθός χορογράφος Αφροδίτη Βερβενιώτη
Υπεύθυνη παραγωγής Τόνια Αβδελοπούλου, Υπεύθυνη χορηγιών-επικοινωνίας Αθανασία  Πισινά
Παίρνουν μέρος Ευγενία Δελιαλή, Βασίλης Ζώης, Φλώρα Καλομοίρη, Άρτεμις Λαμπίρη, Ανθή Θεοφιλίδου/ Ευγενία Σιγάλου, Φάνης Παυλόπουλος


ΜΑΘΗΜΑΤΑ
από μωρό... μαθαίνεις στον Κινητήρα

Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει δημιουργικό χορό, χορό και θέατρο για γονείς και παιδιά, προετοιμασία για την εισαγωγή σε καλλιτεχνικά σχολεία και για πρώτη φορά φέτος ειδικές συναντήσεις για εγκύους και γονείς με μωρά.

Κινητήρας Baby δύο κύκλοι συναντήσεων: προετοιμασίας για εγκυμοσύνη και τοκετό - για γονείς και μωρά, με την Μαρία Ανδρεουλάκη
-Κύκλος συναντήσεων για έγκυες και ζευγάρια, όπου θα μοιραστούμε στην θεωρία και στην πράξη τρόπους να απολαύσουν την περίοδο της εγκυμοσύνης και να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για μια ικανοποιητική εμπειρία τοκετού. Ανοιχτές σε έγκυες ή γυναίκες που σκέφτονται μια εγκυμοσύνη, όπως και σε ζευγάρια.
-Κύκλος συναντήσεων για μαμάδες/μπαμπάδες με τα μωράκια τους όπου θα μοιραστούμε στην θεωρία και στην πράξη τρόπους να απολαύσουν τους πρώτους μήνες της ζωής με το μωρό τους και να εξετάσουν διάφορες επιλογές για θέματα που τους απασχολούν. Μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, παππούδες, θείες, θείοι ευπρόσδεκτοι!
[Τετάρτη  12.30 - 13.30 & 13.30 - 12.30, έναρξη 17/10]

KiDitiras δημιουργικός χορός με την Ευγενία Σιγαλού
Όταν το παιδί μπορεί να εκφράσει με δημιουργικούς τρόπους όσα αισθάνεται, σκέφτεται και παρατηρεί, νιώθει ελεύθερο. Ο χορός παρέχει τη δυνατότητα σωματικής έκφρασης και καλλιεργεί τη φαντασία, όταν συνοδεύεται από μια δημιουργική διάθεση. Παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ρυθμός και μουσική αποτελούν τα εργαλεία, μέσω των οποίων τα παιδιά θα αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ψυχοσωματικές και πνευματικές. Ο δάσκαλος-συντονιστής είναι πάντα κοντά, για να βοηθά και να χαίρεται μαζί τους.
[Τρίτη 16.00 – 17.00 (ηλικίες 7 -12), Πέμπτη 16.00 – 17.00 (ηλικίες 4,5 – 6,5), έναρξη 18/9]

Κινητήρας Family χορός και θέατρο για Γονείς & Παιδιά. Καθοδηγεί η Βίκυ Αδάμου
Μέσα από κοινές ασκήσεις οι ενήλικες και τα παιδιά θα φτιάξουν ένα κοινό τόπο επικοινωνίας. Ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι, η μουσική και ο αυτοσχεδιασμός θα είναι τα εργαλεία με τα οποία θα ανακαλύψουμε καινούργιες μορφές συνύπαρξης εξασκώντας τη σωματική επαφή και τη φαντασία μας . Ένα μάθημα δώρο για να φρεσκάρει την καθημερινότητα μας και να τονώσει τις ενδοικογενειακές σχέσεις μ ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.
για παιδία 5-10 χρονών και γονείς όλων των ηλικιών
[Τετάρτη 17.00-18.00, έναρξη 19/9]

Κινητήρας Ε (έφηβοι) με τη Βιολέττα Γύρα, τη Βίκυ Αδάμου και τον Δημήτρη Αγορά
Το μάθημα αποτελείται από μια σειρά ασκήσεων που αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία, την σωματική έκφραση, την συνεργασία και την ενδυνάμωση της πρωτοβουλίας των μαθητών. Περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, εισαγωγή στις πρακτικές του θεάτρου και της υποκριτικής τέχνης , αναφορά στις ιστορικές απαρχές και τα είδη του θεάτρου, καθώς και σε διαφορετικά συστήματα μεθοδολογίας της υποκριτικής και του σωματικού θεάτρου (physical theatre). Με το υλικό που θα προκύψει θα δημιουργηθεί μία ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό όπου κάθε μαθητής θα χαράξει την δική του πορεία και θα μπορέσει να μοιραστεί μία ιστορία χρησιμοποιώντας όλα του τα μέσα: σώμα, φωνή και πνεύμα.
Τα μαθήματα λειτουργούν και ως προετοιμασία για την εισαγωγή στα καλλιτεχνικά σχολεία.
[Παρασκευή 16.30-18.30, έναρξη 26/10]


Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ:  2109248328
www.kinitirastudio.com
facebook: Kinitiras-Studio

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας