Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 14:24:48 +0300 Μία δύο χούφτες καρύδια ημερησίως ενισχύουν τη γονιμότητα του άνδρα σύμφωνα με νέα μελέτη Καρύδια για γερό σπέρμα

Καρύδια για γερό σπέρμα

Καρύδια για γερό σπέρμα 470 900
Μία δύο χούφτες καρύδια ημερησίως ενισχύουν τη γονιμότητα του άνδρα σύμφωνα με νέα μελέτη
Σύμφωνα με την έρευνα η ποσότητα αλλά και η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζεται από το διαιτολόγιο του άνδρα.

«Εντοπίσαμε σημαντική βελτίωση σε διάφορες παραμέτρους του σπέρματος σε όσους έτρωγαν καρύδια και καμία σε όσους δεν έτρωγαν» αναφέρει η καθηγήτρια Γουέντι Ρόμπινς της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες, επικεφαλής της έρευνας.

Οι ερευνητές εντόπισαν βελτίωση σε διαφόρους τομείς όπως την ποσότητα του σπέρματος, την κινητικότητα των σπερματοζωάριων, την συγκεντρωτικότητα τους και την ζωτικότητα τους.

Ερευνητές μελέτησαν το σπέρμα 117 ανδρών ηλικίας 21-35 ετών οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα εισήγαγε στην διατροφή της καθημερινά για δώδεκα εβδομάδες καρύδια ενώ η άλλη όχι. Τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα τα οποία σύμφωνα με τους ερευνητές ενίσχυσαν την παραγωγή αλλά και την ποιότητα του σπέρματος των ανδρών που τα έτρωγαν.

Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν και σε τι ποσοστό αυτή η βελτίωση είναι και ικανή να βοηθήσει άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας