Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-03 18:17:28 +0300 Τα παιδιά περνούν πολύ όμορφα καλοκαίρια και ο χρόνος τους μακριά από τους γονείς περισσότερο δυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ της οικογένειας, παρά τις απομακρύνει.  Καλοκαίρι χωρίς τα παιδιά γίνεται;

Καλοκαίρι χωρίς τα παιδιά γίνεται;

Καλοκαίρι χωρίς τα παιδιά γίνεται; 470 900
Τα παιδιά περνούν πολύ όμορφα καλοκαίρια και ο χρόνος τους μακριά από τους γονείς περισσότερο δυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ της οικογένειας, παρά τις απομακρύνει. 

 

Έρχεται εκείνη η στιγμή που τα παιδιά φεύγουν για το καλοκαίρι. Είτε είναι ακόμα μικρά και περνούν λίγο χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά είτε είναι μεγαλύτερα και πάνε σε διακοπές με φίλους, η στιγμή παραμένει να είναι δύσκολη και αμήχανη. 

 

Οι γονείς έχουν συνηθίσει να βρίσκονται στο χώρο για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του παιδιού και όσο και αν χαίρονται, που θα έχουν λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, υπάρχει ένα αίσθημα ανασφάλειας και ενοχής. Γιατί βρίσκομαι μακριά από τα παιδιά μου; Είναι σωστό αυτό; Αν χρειαστούν κάτι και δεν το έχουν; Παράλληλα οι γονείς γνωρίζουν πως τα παιδιά θα χαρούν πολύ περισσότερο αν κάνουν αρκετές μέρες διακοπές και απολαύσουν τον χρόνο τους μακριά από τα μαθήματα, αντί να περιμένουν τις λίγες μέρες τον Αύγουστο που οι γονείς θα μπορούν να πάρουν άδεια από την εργασία τους. 

 

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς; 

 

  1. Να βρουν λίγο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό τους. Ύπνος, ξεκούραση ή πράγματα που τους ευχαριστούν και δεν έβρισκαν χρόνο τα απογεύματα. 
  2. Να συνδεθούν ξανά με τον σύντροφό τους. Τα περισσότερα ζευγάρια έχουν θετική εμπειρία από το χρόνο μακριά από τα παιδιά και αναφέρουν πως είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική για τη σχέση τους.
  3. Να επικοινωνούν τακτικά με τα παιδιά, ώστε να υπάρχει συνέχεια στην επικοινωνία.
  4. Να έχουν συνέπεια στο λόγο και στην πράξη τους. Για παράδειγμα, να επισκέπτονται τα παιδιά τις μέρες που έχουν ορίσει και να είναι ξεκάθαρο στα παιδιά το πρόγραμμα για το καλοκαίρι. 

 

Τα παιδιά περνούν πολύ όμορφα καλοκαίρια και ο χρόνος τους μακριά από τους γονείς περισσότερο δυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ της οικογένειας, παρά τις απομακρύνει. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας