Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-12-28 09:56:39 +0200 Αν πρέπει ή θέλεις να δουλέψεις, αναφέρουν οι ερευνητές, η ενοχή προς τα παιδιά σου είναι ένα περιττό συναίσθημα! Καλή για το παιδί, η μητρική εργασία

Καλή για το παιδί, η μητρική εργασία

Καλή για το παιδί, η μητρική εργασία 470 900
Αν πρέπει ή θέλεις να δουλέψεις, αναφέρουν οι ερευνητές, η ενοχή προς τα παιδιά σου είναι ένα περιττό συναίσθημα!

Τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες δουλεύουν εκτός σπιτιού δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπεριφοριστικά ή συναισθηματικά προβλήματα στην ηλικία των 5 ετών συγκριτικά με τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες μένουν στο σπίτι. 
Αυτό αναφέρει νέα έρευνα δημοσιευμένη στο Journal of Epidemiology and Community Health.
Το 2010, περίπου το 64% των αμερικανίδων μαμάδων με παιδιά κάτω των 6 ετών εργάζονταν εκτός σπιτιού, σύμφωνα με τις στατιστικές που αφορούν στην εργασία.
Η ερευνήτρια Anne McMunn από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου αναφέρει: «Δεν βλέπουμε αξιοσημείωτες επιδράσεις στην συμπεριφορά των παιδιών από το γεγονός της εργασίας των μαμάδων τους».
Μάλιστα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το καλύτερο για το παιδί είναι να ζει σε ένα περιβάλλον όπου και οι δυο γονείς είναι εργαζόμενοι, έχουν ενδιαφέροντα πέραν των παιδιών του. Αν πρέπει ή θέλεις να δουλέψεις, αναφέρουν οι ερευνητές, η ενοχή είναι ένα περιττό συναίσθημα!
«Οι εργαζόμενες μαμάδες δεν πρέπει να νιώθουν τύψεις πιστεύοντας ότι η εργασία τους θα έχει  κάποια επίδραση στην κοινωνική, συναισθηματική και συμπεριφοριστική ανάπτυξη των παιδιών τους. Αντίθετα, η επίδραση ειδικά στα κορίτσια είναι θετική!».

Πηγή: www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας