Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-09-25 19:02:48 +0300 Ένα βιβλίο που έρχεται να συνδέσει την ψυχολογία με την πνευματικότητα. Καινούργιοι γονείς,καινούργια παιδιά

Καινούργιοι γονείς,καινούργια παιδιά

Καινούργιοι γονείς,καινούργια παιδιά 470 900
Ένα βιβλίο που έρχεται να συνδέσει την ψυχολογία με την πνευματικότητα.
Η προσέγγιση από τη σκοπιά της  Ατομικής Ψυχολογίας που εισήγαγε ο Alfred Adler και συνέχισε ο Rudolf Dreikurs,  μαζί με μια πιο εσωτερική τοποθέτηση, έχουν ως αποτέλεσμα ένα βιβλίο που τολμά να συνδέει την ψυχολογία με την πνευματικότητα και να την αναδείξει σε πνευματική ψυχολογία (spiritual psychology).

Με απλές εφαρμόσιμες συμβουλές προς τους γονείς, έρχεται να προσθέσει στον σπουδαιότερο ρόλο που καλούμαστε να παίξουμε, το ρόλο του γονιού, κάτι σπουδαιότερο από το να είμαστε ένας απλός γεννήτορας σώματος. Να μας κάνει ν’ αντιληφθούμε πως είμαστε ο φορέας που επιλέγει η ψυχή του νεογέννητου ανθρώπου, για να πορευτεί στην εξέλιξη, στην αέναη διαδρομή του πνευματικού του εαυτού.

Άλλοτε εύκολο, άλλοτε περιεκτικό και πυκνό σε έννοιες και ιδέες, προσεγγίζει το γονεϊκό ρόλο δίνοντας επιλογές, που αν εφαρμοσθούν με σταθερότητα κι αγάπη, οδηγούν στο χτίσιμο της αυτοεκτίμησης των παιδιών μας.
Με απλά παραδείγματα «αγκαλιάζει» την καθημερινότητα του απλού ανθρώπου που στοχεύει στην ορθή ανατροφή του παιδιού του.

Βοηθά τον σημερινό γονιό, πολύ περισσότερο τον πνευματικά ανήσυχο γονιό, σε όλη την έκταση των αναγκών του «θυμίζοντας» ξεχασμένες αλήθειες.
«Ανακουφίζει» επιβεβαιώνοντας την ορθή στάση σε κείνον το γονιό που επιλέγει να βιώνει τη ζωή του ως πνευματικό ον.

Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη είναι οικογενειακή σύμβουλος με προσέγγιση Ατομικής ψυχολογίας και έχει πολυετή πείρα σε ομάδες γονέων (www.allazo.gr)
Ως ενεργό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΦΑΡΟΣ «Βοήθεια στον Άνθρωπο» εκπαιδεύεται και εκπαιδεύει συνδυάζοντας την ψυχολογία με την πνευματικότητα, προσεγγίζοντας πλέον την θεραπευτική μέσω της Πνευματικής Ψυχολογίας.
Εκπαιδεύτηκε στην κοινότητα Findhorn Foundation στη Σκωτία στη διεξαγωγή του πνευματικού παιχνιδιού αυτογνωσίας Transformation Game, το οποίο έχει εντάξει στη θεραπευτική της αγωγή.
Εμπνευστής και δημιουργός της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής «Ελπιδοχώρι» στην Αργολίδα, ενός αυτόνομου ως προς την ενέργεια, το νερό και την τροφή πολυχώρο, όπου φιλοξενούνται εργαστήρια και σεμινάρια ψυχολογικού, πνευματικού, φιλοσοφικού και οικολογικού περιεχομένου για ενήλικες και παιδιά (www.elpidohori.gr)

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας