Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 11:34:00 +0300 Προϊόντα καθημερινής χρήσης, εμπόδιο για την ανάπτυξη του παιδιού Καθημερινά είδη, εμπόδιο ανάπτυξης

Καθημερινά είδη, εμπόδιο ανάπτυξης

Καθημερινά είδη, εμπόδιο ανάπτυξης 470 900
Προϊόντα καθημερινής χρήσης, εμπόδιο για την ανάπτυξη του παιδιού

 Νέα έρευνα αναφέρει ότι η έκθεση σε χημικά της εγκύου μπορεί να συνδέεται με προβλήματα συμπεριφορά στο παιδί.

Ένα χημικό που εντοπίστηκε σε προϊόντα ευρείας χρήσεως μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα για την πνευματική και συμπεριφορική ανάπτυξη, καθώς και για τον μυϊκό συντονισμό του παιδιού, σύμφωνα με έρευνα.
 
Θαλάτες (Phthalates) είναι το όνομα του αμφιλεγόμενου υλικου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ευελιξία αλλά και ως διαλύτης.
Στην καθημερινή ζωή τώρα, το εν λόγω υλικό χρησιμοποιείται για το εσωτερικό των αυτοκινήτων, τα αδιάβροχα, τα καλλυντικά (όπως το ασετόν), τα συνθετικά δέρματα και τα σκεύη αποθήκευσης φαγητού.
Είναι μεγάλος και διαρκώς αυξανόμενος ο αριθμός των ερευνών που δίνει στοιχεία ότι το συγκεκριμένο υλικό είναι επικίνδυνο, ειδικά για τα νέα παιδιά.
Η διαδικασία μέσω της οποίας εμποδίζουν την ανάπτυξη δεν είναι σαφής, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία ότι επηρεάζουν τις ορμόνες του θυροειδούς, ορμόνες με ρόλο κλειδί στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, τόσο για το έμβρυο όσο και για το νεογέννητο. 
Το συστατικό επίσης ενδεχομένως να μειώνει την ποσότητα τεστοστερόνης που παράγει το σώμα, σύμφωνα με τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο Κολούμπια. 

Πήγη: www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας