Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 10:35:33 +0200 Το συχνό λούσιμο επιβάλλεται στα μωράκια, όμως συχνά, η διαδικασία μετατρέπεται σε εφιάλτη με τα μικρά να κλαίνε, να αντιδρούν, να ξεφωνίζουν και εμάς να απελπιζόμαστε! Ωστόσο, υπάρχει λύση. Καθαρά κεφαλάκια χωρίς δάκρυα

Καθαρά κεφαλάκια χωρίς δάκρυα

Καθαρά κεφαλάκια χωρίς δάκρυα 470 900
Το συχνό λούσιμο επιβάλλεται στα μωράκια, όμως συχνά, η διαδικασία μετατρέπεται σε εφιάλτη με τα μικρά να κλαίνε, να αντιδρούν, να ξεφωνίζουν και εμάς να απελπιζόμαστε! Ωστόσο, υπάρχει λύση.

Το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε ένα σαμπουάν που δεν θα τσούζει τα παιδικά ματάκια με φυσικό και ασφαλές τρόπο και δεν θα προκαλεί δάκρυα. Το αίσθημα είναι ιδιαίτερα δυστάρεστο –όλοι λίγο πολύ το έχουμε δοκιμάσει- και οφείλουμε να προστατεύσουμε από την εμπειρία τα μικρά μας. Ειδικά με την ποικιλία που έχουμε στη διάθεσή μας!

Βέβαια, δεν πρέπει να είναι μόνο αυτό το κριτήριο για την επιλογή μας. Επιπλέον, φροντίζουμε το σαμπουάν να είναι απαλό, με λιγότερες μαλακτικές ιδιότητες από αυτές του αφρόλουτρου, ώστε η τρίχα να ενυδατώνεται χωρίς να τη βαραίνει.

Για να δελεάσουμε και να κρατήσουμε ήρεμο και απασχολημένο το μικρό μας, φροντίζουμε την ώρα που εμείς το λούζουμε, εκείνο με τη σειρά του να λούζει την αγαπημένη του κούκλα ή το πιο αρεστό του παιχνίδι. Πρόκειται για μια δοκιμασμένη τακτική από έμπειρες μανούλες που σίγουρα θα αποδώσει!

Ο αφρός ξετρελαίνει τα μικρά. Μετατρέπουμε το λούσιμο σε παιχνίδι δίνοντας κίνηση στον αφρό, με αρωγό τη φαντασία και την εφευρετικότητά μας!

Αυτό που σηνήθως κάνει τα μικρά μας να αντιδρούν στο λούσιμο, δεν είναι η διαδικασία αυτή καθαυτή, αλλά εκείνο το στάδιο που ακολουθεί: του χτενίσματος. Κρατάμε τα μαλλάκια του παιδιού κοντά και χρησιμοποιούμε μια απαλή χτένα, πάντα με αργές, προσεκτικές κινήσεις. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας