Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-23 12:33:03 +0200 Ιδέες για να περάσετε υπέροχα με τα παιδιά σας Καθαρά Δευτέρα 2023: Ιδέες για να περάσετε υπέροχα με τα παιδιά σας

Καθαρά Δευτέρα 2023: Ιδέες για να περάσετε υπέροχα με τα παιδιά σας

Καθαρά Δευτέρα 2023: Ιδέες για να περάσετε υπέροχα με τα παιδιά σας 470 900
Χαρταετοί παντού στον ουρανό, τραπεζομάντιλα στρωμένα σε πάρκα και λόφους, λαγάνες ζεστές από τον φούρνο...

Μια εικόνα βγαλμένη από τα παιδικά χρόνια των γονέων, η οποία όμως αποτελεί πραγματικότητα και για τα δικά μας παιδιά. Για αυτό και η Καθαρά Δευτέρα εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο αγαπημένες ημέρες των παιδιών. Πώς θα περάσετε υπέροχα λοιπόν και φέτος την Καθαρά Δευτέρα;

 

Πρώην βασιλικό κτήμα Τατόι

 

Μέρη για να πετάξετε χαρταετό

Αφού έχετε οργανωθεί και προμηθευτεί τον χαρταετό σας από την προηγούμενη μέρα, ξεκινήστε νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας  την εκδρομή σας. Βρείτε κάποιον κοντινό σας λόφο ή κάποιο πάρκο το οποίο να ενδείκνυται για το πέταγμα του χαρταετού. Στην Αθήνα τα κλασικά μέρη για το πέταγμα του χαρταετού είναι ο Λόφος του Φιλοπάππου, το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, το Τατόϊ, η λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα, το Πάρκο Τρίτση και φυσικά η πρόσφατη προσθήκη στους ιδανικούς χώρους για να περάσεις την Καθαρά Δευτέρα με τα παιδιά σου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ ( Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ) γιορτάζουν την έναρξη της Σαρακοστής με ένα μοναδικό εργαστήριο κεραμικής για παιδιά εμπνευσμένο από το έργο του Σπύρου Βασιλείου «Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας». Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Τι φαγητά να πάρω μαζί μου για το πικ νικ;

Την Καθαρά Δευτέρα επιλέγουμε παραδοσιακά νηστίσιμα φαγητά, τα οποία είναι και πολύ εύκολα στη μεταφορά. Κλασικές επιλογές είναι ο ταραμάς, τα θαλασσινά και ο χαλβάς. Και φυσικά μη ξεχάσεις την παραδοσιακή λαγάνα.

 

Λίμνη Μπελέτσι

 

Τι άλλο θα χρειαστώ;

Μη ξεχάσετε ακόμη να πάρετε μαζί σας το απαραίτητο τραπεζομάντηλο ή κουβερτούλα για να στρώσετε το πικ νικ σας και μαξιλαράκια ή καρεκλάκια για να καθίσετε πιο άνετα. Και φυσικά μη ξεχάσετε να φτιάξετε τη playlist της Καθαράς Δευτέρας στο κινητό σας με παραδοσιακά τραγούδια για να χορέψετε και να γλεντήσετε. Αν θεωρείτε ότι θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας και φορητά ηχεία, για να ανάψει το γλέντι πιο έυκολα.

 

...Οπότε πάρτε τα παιδιά σας, τη παρέα σας και όλη σας τη θετική διάθεση και Καλά Κούλουμα!

 

 

pictures: kathimerini.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας